İŞLETME AÇMAK İSTEYEN BAYANLAR 5 YILDIZLI OTELDE PRATİK EĞİTİM ALDI

KUMLUCA’DA HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ VE İŞ-KUR İŞ BİRLİĞİNDE AÇILAN PASTACI YARDIMCISI KURSİYERLERİ OKULDA ÖĞRENDİKLERİ TEORİK BİLGİLERİ PRATİĞE GEÇİRMEK İÇİN 5 YILDIZLI OTELİN MUTFAĞINDA İNCELEME YAPTI

Genelde ev hanımlarından oluşan 25 kursiyer Eğitmen Hocaları ile birlikte ilçe merkezinde ders gördükleri sınıflarından çıkarak 15 kilometre uzaklıktaki Mavikent Mahallesinde bulunan 5 yıldızlı otele giderek öğrendikleri bilgileri pratiğe geçirdiler. Midibüsle Otele gelen 25 bayan kursiyer, otelin mutfağına girerek özellikle tatlı çeşitlerinin nasıl yapıldığını, püf noktalarının neler olduğunu gördüler. 
Otelin mutfağına giren bayanlar önce galoş, başlık ve özel yapılmış önlük giydiler. Ellerini hijyen suyu ile yıkadılar. 
Otelin bahçesinde ve plajını da incelemeler yaptılar. Otelin Operasyon Müdürü Yasin Bebek, eğitim için otele gelen bayanları toplu halde görünce bunu fırsata çevirdi ve reklam amacıyla bayanlara oteli tanıttı. Otelin çevre ve gıda mühendisleri tarafından bayanlara bilgiler verildi.
Otelin Çevreye duyarlı olduğunu vurgulayan Otelin Çevre Mühendisi Savaş Aşula, kağıt, plastik, tıbbi atık, metal, cam ve tehlikeli atıkları nasıl ayrıştırdıklarını, geri dönüşüme nasıl çevirdiklerini anlattı.

Kursiyerlerden Sümeyye Şen; “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ve İŞ – KUR tarafından açılan pasta yardımcılığı kursuna katıldım. Pasta yapmaya ve kurabiyeler karşı ilgim vardı. Bu ilgimden dolayı kursa yazıldım. Bu kapsamda şehrimizde bulunan otele geldik. Buradaki çalışmaları, mutfak ekipmanlarını ve ileride çalışacakları görmek için Halk Eğitim Merkezimiz gezi düzenledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, otel yönetimine ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Cemile Çelik ise; “ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve İŞ –KUR sayesinde düzenlenen kurs sayesinde oteldeki mutfak ekipmanlarını görme imkânı bulduk. Otelde ileride işletme açacağımızda mutfak ekipmanlarını nasıl kullanılacağını öğrendik” dedi.

Sultan Akkuzu; “ Ben hayallerimi gerçekleştirmek için buradayım. Buradan öğrendiklerim ve aldığım sertifika ile güzel bir işyeri açmayı düşünüyorum. Çok güzel bir atmosferde ders alıyoruz. Birlikte güzel bir işyeri kurup birlikte buradan devam edeceğiz. Bu film burada bitmeyecek” dedi. 
Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir; “Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, bu dönem, Antalya İŞ- KUR Müdürlüğüyle imzaladığımız protokol çerçevesinde pasta yardımcılığı düzenledik. Bu kursumuzu açmamızdaki amacımız Kumluca ilçemizdeki işletmelerden gelen talepler üzerine bu çalışmayı başlattık. Sahadaki ihtiyacı gördük. Kursumuz 25 kursiyerin katılımı ile başladı. Teorik eğitimin yanında pratik eğitimlerde alıyorlar. Uygulama kapsamında bir otelin mutfağını gördüler. Kursiyerlerimizi aldık, otele götürdük. Otelimizdeki malzemeler, mutfakta bulunan özellikle işletmelerde kullanılacak ekipmanların neler olduğunu tanımaları için kursiyerlerin burayı görmelerini sağladık. Otel personeline kursun açılmasında emeği geçen İŞ –KUR İl Müdürlüğümüze de teşekkür ederiz. İlçemizde alandan gelen istihdamlar doğrultusunda, yetişkinlere yönelik kurslarımız devam edecek”” dedi.

Kursun haftada 5 gün 8’er saat olarak düzenleniyor. 25 kişinin kursa katıldığını kursa katılanların hem eğitim alıyor hem de kurs süresince günde 45 TL İŞ-KUR dan destek alıyorlar. 19 Eylülde başlayan kurs 08 Şubat 2019 tarihinde sona erecek.