Yeni Mahalle Ahmet Ali Ağa Bulvarı'nda bulunan Belediye İşhanını atıl durumdan modern bir işhanı haline getiren Prokent Profesyonel Yöneticiliğin sahibi Yusuf Avcı, yaptığı hizmetlerden dolayı takdir ediliyor.

30 Yıl önce Kumluca Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Gürkan döneminde inşa edilen Belediye işhanının yönetimini devir alan Yusuf Avcı, işhanını yapımından bu yana ilk kez boyattı.

Yönetimi devir aldığında işhanının çok kötü halde olduğunu söyleyen Yusuf Avcı, "Asma katlı dükkanların üzerinde 6 katlı olan toplam kapalı alanı 2400 metrekare ve yaklaşık 50 işyerinin bulunduğu işhanımızı hergün binlerce kişi kullanıyor. 2017 yılının 10. ayında yönetimi devir aldığımda işhanının birçok bölümü içler acısı durumdaydı. İşhanında, halk eğitim merkezi, malmüdürlüğü ve vergi dairesi, ayrıca avukatlar, muhasebeciler, şoförler odası, esnaf odası, esnaf kefalet kooperatifi gibi vatandaşa hizmet veren kurumlar. Aidatlar toplanamıyor, temizliği ve onarımı yapılamıyordu. Asansörün çalışmadığı zamanlar çok oldu. O binaya giden yaşlısı, engellisi, hastası gerçekten çok mağdur oluyordu. Çünkü 4. ve 5. Kattaki kurumlara hemen her yaştan kişinin işi düşebiliyordu. Yangın merdivenlerinde uyuşturucu kullananlar mı dersin, fuhuş yapanlar mı dersin. Sahipsiz durumdaydı" dedi.

Avcı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Göreve gelir gelmez ilk işimiz güvenlik oldu. Işıklandırma ve temizlik konusunu çözüme kavuşturduk. İşhanımızın iç ve dış cephelerini boyatarak, modern bir hale getirdik. Işıklandırma, asansör problemini çözerek yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat kullanabilmesini sağladık. Temizlik görevlisi istihdam ederek, temizlik sorununu tamamen çözdük. Binanın alt giriş kısmına kapı yaparak gece yaşanacak güvenlik problemlerini çözüme kavuşturduk. Şimdi ise çatılarda yaşanan su alma sorununu izolasyon ve beton dökümü ile hallediyoruz. Çatıya yaklaşık 200 m3 beton döktürdük. Bu çalışmalar tek başına olmuyor. Esnafımızın destekleri ile aidatlarıyla bu işleri yaptık. Aidatını zamanında ödeyen, işhanının modern bir hal almasına katkı koyan herkese teşekkür ederim."