Kumluca Halk Eğitimi  Merkezi Müdürlüğü  Kumluca Devlet hastanesinde  Türk  İşaret Dili  kursu  verdi.

Türk İşaret Dili Öğretmeni Elveda Tosun'un  Hastane personeli ne verdiği kursu  Halk Eğitimi Merkezi  Müdürü Hakan Yorgancı, Kumluca  Devlet Hastanesi Baş Hekimi   Uzm. Dr. Ayşegül Alkan ,Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Kotan ziyaret etti.

Kumluca  Devlet  Hastanesi Başhekimi  Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, " İletişim ' merhaba' ile başlar bizde işitme engelli bireylerin ' merhabasına'  karşılık  vermek  ve sosyal hayatta dahil olmalarına katkıda bulunmak amacıyla Kumluca Devlet Hastanesi olarak Halk eğitimin İşaret dili  Kursuna katıldık.Özel ve kamu kurumlarının personeli  Türk  İşaret dilini öğrenmelidir " dedi.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakan Yorgancı,"    İşitme engelli bireylerin iletişim kurup dertlerini anlatabilecekleri  ve kendilerini anlayan kişi sayısını artırmak amacıyla Halk Eğitimi merkezi olarak Türk İşaret Dili Kursu açtık. Kamu ve sosyal hayatta   işitme engelli bireylerin  iletişim kurabilecekleri kişileri artırmak amaçlandı.Kumluca devlet hastesinden gelen talep doğrultusunda ilçemizde ilk kez işaret dili kursu verdik.Kurslarımız devam ediyor. Türk işaret dilini bilen birey sayısını artırmayı amaçlıyoruz " dedi.

Kurs Öğretmeni Elveda Tosun,"  Karşılaştığım işitme engelli bir bireye işaret dili bilmediğimden dolayı yardımcı olamamıştım. Bu olay beni çok üzdü.İşitme engelli bireylerin kalplerini duymak istedim.Türk işaret dilini öğrenmeye karar verdim. Bireylere işaret  dilini öğreterek  kendilerini anlatan ve anlayan bireyler topluma kazandırmak için çabalıyorum"  dedi.

Haber : Hamide KOÇUBABA