Kumluca Atatürkçü Düşünce Derneği Üyelerinden oluşan Halk Müziği Korosu tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan eserleri seslendirildiği bir konser düzenledi.


Konseri Kumluca Belediye başkanı Mustafa Köleoğlu, CHP İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz, İYİ Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, ADD Kumluca Şubesi başkanı Alper Durakcan, ADD Finike İlçe Başkanı Atilla Öztürk ve çok sayıda halk katıldı.


Konserde koro Cumhuriyetimizin Kurucu Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

Konserde açılış konuşması yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Cumhuriyetimiz kurulmadan önce ülkemiz uçurumun kenarına sürüklenmişti. Bir çift göz’de bir hayal başladı. O hayal o kadar büyüdü ki bizi bu günlere getirdi. 81 Yıl önce hayata gözlerini yuman, inanan bir yürek bu ülkeyi uçurumun kenarından kurtardı. Atatürk’ümüzü ruhumuzda yaşamak ve canlandırmak üzere bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Atamızın o günlerdeki çabasını hem anımsamak hem de minnetle anmak için buradayız” dedi.

ADD Kumluca Şubesi Başkanı Alper Durakcan ise; “ben çok bir şey söylemek istemiyorum. Atatürk’ün ilkelerini düşünün o ilkelerin hangisi nasıl uygulandığını düşünün. Mesela Atamızın yurtta sulh, Cihanda Sulh sözü dış politikada içe politikada nasıl uygulanıyor. Bir düşünün o zaman Atatürk’ün kıymetini ve ilkelerini daha iyi anlayacaksınız” dedi.