Kumluca Özel Medikum Hastanesi'nde total diz artoplastisi (Diz protezi) ameliyatı olan Necla Akdil (67) ameliyattan bir gün sonra yürümeye başladı.

Özel Medikum Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Dalgın, halk arasında diz protezi olarak bilinen diz artoplastisi ameliyatlarının hem hasta, hem de hekim açısından zor ameliyatlar olduğunu söyledi.

Özellikle total diz protezi ameliyatları konusunda hastaların çekindiklerini ifade eden Dalgın, “Ameliyat öncesi yürüme güçlüğü çeken ve yaşam kalitesi bozulan hastamıza, operasyon sonrası yaşayacağı sıkıntı ve rahatlıkları anlattık. Hastamız aynı seansta her iki dizinden operasyon olmaya karar verdi. Operasyonumuz yaklaşık iki saat sürdü. Başarılı geçen operasyonun ertesi günü hastamız operasyon öncesine göre daha rahat yürüyebiliyor ve daha az ağrı hissediyordu. İlerleyen iyileşme süreciyle daha da iyi olacak.” dedi.

Aynı seansta her iki dizine de protez konulan Necla Akdil de ameliyatın ardından kısa sürede yürüyebiliyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Yıllarca ağrı çektiğini ve buna bağlı olarak hereket etmekte zorlandığını ifade eden Akdil, “Son çare olarak ameliyata karar verdim. Ameliyat öncesi daha kötü olurum diye endişelerim vardı. Doktorum yaşayabileceğim iyi ve kötü yönlerini anlattı. Her iki dizimden ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrası kısa sürede yürüyebildiğim için çok mutluyum. Doktorumuza, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.