Kumluca’da daha önce hayırsever vatandaşlar tarafından huzur evi olarak yaptırılan, mülkiyeti Kumluca Belediyesi’ne ait taşınmazın 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’na tahsis edilerek öğrenci yurdu olarak kullanılması için protokol imzalandı. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kredi Yurtlar Kurumu Antalya İl Müdürü Mustafa Sabri Ak, şube Müdürü Turgut Erşan, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer’in de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, eğitim alanında Kumluca büyük bir sorunu daha çözerek önemli bir hizmeti kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Özellikle Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin öğrenci alımına başlayacak olmasıyla yurt ihtiyacının karşılanması adına Kredi Yurtlar Kurumunun ilçede faaliyette bulunacak olmasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını ifade eden Çetinkaya, “Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğümüzün bizden yurt yeri ve binası konusunda bir talebi oldu. Yaptığımız değerlendirme sonucu daha önce huzur evi olarak yapılan binamızın bu iş için uygun olacağını düşündük. İl Müdürümüzle yaptığımız görüşme, binanın durumu değerlendirilerek uygun olduğu kararı verildi. Kumluca Belediye Meclisimiz tarafından bu binanın öğrenci yurdu olarak kullanılması için Kredi Yurtlar Kurumuna tahsisi konusunda oy birliğiyle karar verildi. Bugün de protokolünü imzalıyoruz. İlçemize, öğrencilerimize hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu Antalya İl Müdürü Mustafa Sabri Ak da Antalya’nın batısında KYK olarak ilk öğrenci yurdunun Kumluca’da açılacak olmasından büyük bir mutluluk ve sevinç yaşadıklarını söyledi. 

Tahsis edilen yurt binasının yeni yurt binası yapılana kadar kullanılacağını ifade eden Ak, en kısa sürede de yurt binasının yapımına başlanılmasını ümit ettiklerini bildirdi. Konuşmaların ardından mülkiyeti Kumluca Belediyesi’ne ait Kasapçayırı Mahallesi’nde bulunan binanın öğrenci yurdu olarak kullanılması için Kredi Yurtlar Kuruma tahsis edilmesiyle ilgili protokol Başkan Çetinkaya ve KYK İl Müdürü Ak tarafından imzalandı. Gökhan TEMEL