KUMLUCA BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI HÜSAMETTİN ÇETİNKAYA, BEŞİNCİ DÖNEMİNDE DE HİZMET ETMEK İÇİN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUSUNU YAPTI.

AK Parti Kumluca İlçe Başkanlığına aday adaylığı için başvurusunu yapan Hüsamettin Çetinkaya’yı, sevenleri ve belediye meclis üyeleri parti binasında yalnız bırakmadı.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ BAŞVURULARI 3 ARALIK’TA SONA ERECEK
Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, “Partimizde 31 Mart 2019 Yerel Yönetim Seçimleri belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süreci bugün (16 Kasım Cuma) saat 17’de sona eriyor. Belediye meclis üyeliklerimiz için 3 Aralık tarihine kadar başvuru süreci devam edecek” dedi.

BAŞKAN ADAYINI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK
Mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı müracaatında bulunmayacaklarının altını çizen Arif Yavuzer, aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için YSK'nın istifaların son tarihi olarak 1 Aralık 2018 olarak açıkladığını kaydederek, “18 Kasım Pazar günü Antalya’da temayül yoklaması yapılarak, genel merkezimiz tarafından belediye başkan adaylarımız belirlenecek. İl ve ilçe başkanları aday olmaları halinde temayül yoklamasına dâhil edilmeyecek” dedi.

ADAYIMIZIN ETRAFINDA BİRLEŞELİM
Hüsamettin Çetinkaya’nın aday adaylığının hayırlı olması temennisinde bulunan Yavuzer, “Sevgili başkanım, yol arkadaşım Hüsamettin Çetinkaya’nın aday adaylığı hayırlı. Olsun. İnşallah Çetinkaya’yı önümüzdeki süreçte aday olarak görürüz. Adaylar genel merkez yoklaması ile belirlenecek. Hedefimiz ilçe teşkilatı olarak, genel merkezimizin belirlediği adayı destekleyerek, Kumluca’da daha önceki dönemlerde olduğu gibi seçimi kazandırmak. Aday adayların genel merkezimizin belirlediği adayın etrafında birleşerek, kenetlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

GÖZYAŞI GİBİ BİR MANZARA
Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer’e adaylık başvurusunu teslim eden Hüsamettin Çetinkaya, “Milletvekilliği sürecinde hepimizin kırgınlığı oldu. Daha önce böyle bir adaylık sürecim olmamıştı. Gözyaşı gibi bir manzara. İçinizde bir burukluk var. Gönül arzu ediyordu. Sizler Kumluca olarak 24 Haziran seçimlerinde bizim milletvekili olacağımız, olmamız konusunda bir arzunuz vardı. Nasip olmadı. Dedik ki hiç önemli değil, vekil de olsak, sade Vatandaş da olsak, belediye başkanı da olsak birbirimize karşı olan bu sevgi, bu muhabbet olduğu sürece biz Kumluca'ya hizmet etmeye şiar edindik. Ama artık önümüze bakıyoruz” dedi.

‘TEKRAR ADAY OL, SENİ BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ’
Aday olma sürecini anlatan Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sonuç itibariyle yeni bir süreç başladı. Her gittiğim yerde, en çok etkilendiğim yerlerin başında cenaze evleri, taziye evleri oldu. Biz üzüntüyü paylaşmaya varıyoruz. Cenaze sahibi ilk söylediği şey ‘tekrar aday ol, seni başkan olarak görmek istiyoruz’ demeleri. Beni bu olaylar çok duygulandırdı. Biraz da bu işi tetikleyen etkenlerden birisi bu oldu. Demek ki yarım kalan, yapılması gereken bizden beklenen başka hizmetlerde var. İl, ilçe teşkilatı temayül yoklamaları, yapılan anketler ve genel merkezimizin takdiri ve genel başkanımız onayı ile bir değerlendirme yapılacak. Adil ve hakkaniyetli bir şekilde genel merkezimizin sizin isteklerine göre adayı göstereceklerden şüphemiz yok. Bir tek idealimiz var. Bu ilçede yaşayan insanlara vazifemiz görevimiz var. Aday adaylığı sürecimiz hayırlı olsun.”

İLÇE BAŞKANI YAVUZER’E TEŞEKKÜR
Ayrıca Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanını Arif Yavuzer’e, duygu ve düşünceleri ile kadirşinas davranışları nedeniyle kendisine teşekkür etti.

HÜSAMETTİN ÇETİNKAYA KİMDİR?
1963 yılında Kumluca İlçesi, Sarıcasu Köyünde doğan Hüsamettin Çetinkaya, İlkokulu Sarıcasu Köyü İlkokulunda bitirdi. Ortaokulu ise Kumluca Lisesinin Orta Bölümünde tamamlayarak, liseyi Antalya Akşam Tarım Meslek Lisesinde tamamladı. Üniversite tahsilini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünde yaptıktan sonra yüksek lisansını TODAİE (Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü) Kamu Yönetimi Uzmanlık programında tamamladı.

Çetinkaya, yaşamı boyunca Diyarbakır İli, Dicle Lisesi Matematik öğretmenliği ve müdürü, Antalya İli, Akseki İlçesi Şahinler Lisesi müdürlüğü ve matematik öğretmenliği, Antalya İli, Finike İlçesi, Cumhuriyet Lisesi müdürlüğü ve matematik öğretmenliği ve aynı ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kumluca Ziya Gökalp ilköğretim Okulunda matematik öğretmenliği görevlerinde bulundu.

18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP’den aday olan Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediye Başkanı seçildi. Son üç dönemi Ak Parti olmak üzere aralıksız 4 dönem Kumluca Belediye başkanlığı görevini yerine getirdi. 24 Haziran Milletvekilliği seçiminde aday adaylığı için belediye başkanlığından istifa eden Çetinkaya, aday gösterilmedi.