Kumluca’da Hem Oda Hem De Borsanın Akredite Olduğunu Hatırlatan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Üyelerine 5 Yıldızlı Hizmet Sunduklarını Söyledi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Batı Akdeniz İhratcatçılar Birliği Başkanı Hakkı Bahar, Kumluca Ticaret Odası Başkanı Murat H. Günay, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve davetliler katıldı.

“BU DÖNEM, ELDEKİNİ MUHAFAZA ETME DÖNEMİ”
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet binasının açılış törenine katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu dönem, eldekini muhafaza etme dönemi. Üretici, tüccar ve sanayicimizin, ticaret, üretim ve istihdam kapasitesini korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimini durduran her bir fabrika, 81 milyonun servetinin kaybıdır” dedi.

“Taşı tarih, toprağı altın Kumluca’da sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Buradaki herkesin kalbi Kumluca için çarpıyor. Nasıl çarpmasın? Allah bize öyle bir coğrafya vermiş ki, topraklarının yüzde 80’inden fazlasında meyve ve sebze üretimi yapılıyor. Sebzenin başkenti burası. Öte yandan narenciye ve hububat da yetiştiriyorsunuz. Turizme bakınca; Adrasan burada, Olimpos burada. Butik turizmin merkezi Kaş, yine bu bölgede. İşte tüm bu zenginliklere sahip Kumluca’da iş dünyamızı en iyi şekilde temsil eden Oda ve Borsamız var. Kumluca Odamız ve Borsamız, Kumluca’nın gelişmesi ve kalkınması için her zaman elini taşın altına koyuyor. Ben, buna bizzat şahidim. Murat Kardeşimle TOBB Turizm Kurulunda, Fatih Kardeşimle de TOBB Tarım Kurulunda birlikte çalışıyoruz. Her 2 başkanımızda sizi orada temsil ediyor” şeklinde konuştu.

Kumluca’da hem Oda hem de Borsanın akredite olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunduklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, bugünlerde herkesin merak ettiği, konuştuğu asıl konunun piyasaların durumu olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Bir süredir ekonomide bir çalkantı yaşanıyor. Türk iş dünyası olarak zor günlerden geçiyoruz. TOBB olarak Oda ve Borsalarımız vasıtasıyla, piyasanın ve sizlerin nabzını ilk elden tutuyor, sıkıntıları tek tek topluyoruz. Sonra tüm bunları, hükümetimize iletiyor ve acilen önlem alınmasını talep ediyoruz. Tüm bankaların Genel Müdürleriyle İstanbul’da bir araya geldik. Yine geçen hafta Oda-Borsa Başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin de katılımıyla Antalya’da Halkbank Genel Müdürümüzle bir toplantı yaptık. Finans sektörü ile iş dünyasının aynı gemide olduğunu vurguladık. Sizlerin bankalarda yaşadığı sıkıntıları tek tek anlattık. Geçen hafta TOBB’da Hazine ve Maliye, Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanlarımızla bir araya geldik. 2 gün önce yine Tarım-Orman ve Ticaret Bakanlarımızla bir araya geldik. Her 2 bakanımıza da gündemde olan hal yasası ile ilgili özel sektörün görüşlerinin mutlaka alınması gerektiğini ilettik.

Yaptığımız tüm toplantılarda ayrıntılı bir şekilde sizlerden gelen tüm talep ve çözüm önerileri Bakanlarımıza ilettik. Her bir Bakanımıza şunu özellikle vurguladık. Bu dönem, eldekini muhafaza etme dönemi. Üretici, tüccar ve sanayicimizin, ticaret, üretim ve istihdam kapasitesini korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimini durduran her bir fabrika, 81 milyonun servetinin kaybıdır”.

Hisarcıklıoğlu, tüm bu faizlerle, kurlarla, vergilerle ve her gün karşımıza çıkan farklı bürokratik mevzuatla mücadele halinde olduklarını belirterek, “Bin bir türlü sıkıntı yaşarken, devletimizden tek isteğimiz, yanımızda olduğunu göstermesi, bu iktisadi mücadele ortamında bizi yalnız bırakmasın” dedi.

Oda/borsalardan gelen talepleri ilettikleri bu çalışmalarda somut çıktıları almaya başladıklarına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Dün ekonomimiz açısından 2 önemli gelişme oldu. Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konut gibi sektörler için vergi indirimi yapılacağı dün açıklandı. İşte el ele verince, kamu-özel sektör birlikte çalışınca, istişare ve ortak akıl hakim olunca başaramayacağımız şey yok. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, içinden geçtikleri süreç için asla karamsar olmadığını, son 25 senede, iç ve dış kaynaklı, onlarca kriz ve çalkantı yaşandığını, hepsinin de üstesinden geldiklerini ve yola devam ettiklerini söyledi.

“Bu teker bu tümsekte kalmaz” diyen Hisarcıklıoğlu, “Yeter ki enseyi karartmayalım, safları sıklaştıralım. İnşallah ülkemizi Türk özel sektörü olarak, hak ettiği yere getireceğiz. Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesini istiyoruz” dedi.

KUTSO GÜCÜNÜ 5000 ÜYESİNDEN ALIYOR 
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay; “ KUTSO gücünü bölgenin tüm dinamiklerini oluşturan 5000 üyesinden alıyor ve bugün açılışını yaptığımız bu görkemli bina işte bu gücü simgeliyor.
Son 5 yılda bölgemizde düzenlediğimiz eğitim, toplantı ve etkinliklere yaklaşık 30.000 kişinin katılımını sağladık. Bu eğitim ve toplantılarda 5.000 kişiye belge ve sertifika verdik.
Ayrıca KOSGEB temsilciliğimiz 15.000 kişiyle birebir ilgilenerek yaklaşık 4.000 KOBİ’yi KOSGEB’e kayıt etti.
Dijital Arşiv sistemimizden, Elektronik Belge Yönetim Sistemimize kadar tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamladık.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile olan ilişkilerimizi en üst düzeye taşıyarak, TOBB ile Odamız arasında Akredite Oda Sistemi dahil tüm entegrasyon çalışmalarımızı en iyi şekilde başardık.
Yeni hizmete giren Kumluca Hizmet Binamız eğitim salonları, toplantı salonları, servis alanları, modern arşivi, sergi salonu, yemekhanesi ve mutfağı ile yalnızca KUTSO’ya değil tüm Batı Antalya’ya hizmet verebilecek şekilde tasarlandı” dedi.

KUMLUCA TARIMIN LOKOMOTİFİ, BAŞKENTİDİR
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, “Kumluca tarımın lokomotifi, başkentidir. Dolar kuruna bağlı ekonomik krizin içindeyiz. Bu arabayı çamurdan hep birlikte çıkarmalıyız. Bu krizi kim çıkardı düşüncesinden ziyade, nasıl bu krizden kurtuluruz onun mücadelesini vermeliyiz. Böyle güzel bir hizmet binasını kazandıran KUTSO Başkanı Murat Günay’ı ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

HAL YASASI EN İDEAL ŞEKİLDE ÇIKACAK
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Cennet gibi bir coğrafyada yaşıyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz cennet gibi bir bölgede yaşıyorsunuz, cennette yabancılık çekmezsiniz diyorlar. Bölgemizin değerini bilmeliyiz. Hallerin kapanması ile başlayan söylentiler bize doğruya götürecektir. Hal yasası en ideal şekilde çıkacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Bir krizden ziyade, bir saldırı var. Kurşunla yapamadıklarını dolarla yapmaya çalıştılar. Türk parasının değerinin düşürülmesiyle ilgili bir saldırıydı. Hep beraber bu sürecin karşısında durarak, bu süreci atlattık. Bu krizden hayrımıza, lehimize çıkacağız. Hep birlikte göreceğiz” dedi.