Mavikent Mahallesi Aktaş mevkiinde meydana gelen heyelan seralara giden elektrik direklerini yıktı. Yolları kapattı. Elektrik hatlarını taşıyan direkler yıkılınca çiftçiler elektriksiz kaldı. Yaklaşık 50 dönüm sera zarar görürken, birisi kullanılmayan 4 evde tehlikeye girdi.

Seraları zarar gören Yakup Akbaba (60); “ heyelan yaklaşık bir ay önce başladı. Seralarıma zarar verdi. Evimi de yıkacak diye korkuyorum” dedi.

Mavikent mahalle Muhtarı Adem Karataç; “ Bir aydan beri devam eden heyelan giderek ilerliyor. Başladığı yerde ve ilerlediği alanda evler var. Evlerin yıkılmasından korkuyoruz. Elektrik direklerinin yıkılmasından dolayı çiftçilerimiz elektriksiz kaldı. Seralarına su veremiyorlar. Evlere ve seralara giden yollar kapandı. İnşallah daha fazla zarar görmeyiz” dedi.

Üretici Alper Kelleci (35) ise; “ Yaz mevsiminde meydana gelen Mavikent yangınında seralarımın örtüsü, damlama hortumlarım ve tüm tarım malzemelerim yandı. Yanan çam ağaçları yağmur sularını tutmayınca heyelan meydana geldi. Şimdi de seralarıma heyelan zarar verdi” dedi.