Yaklaşık 10 yıldan bu yana Kumluca devlet Hastanesi Bahçesindeki kantin hasta yakınlarına ve hastaların ihtiyaçlarını karşılıyordu.

2 yılda bir tekrarlanan ihale ile Kumluca Devlet Hastanesi Yönetimi özel firmalara işletme hakkı tanıyordu.

Geçtiğimiz Temmuz Ayında Kumluca Devlet Hastanesi Yönetimi tarafından açılan ihaleyi özel bir firma almıştı.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri de hastane kantinini Ocak ayının son günlerinde mühürlemişti.

Kumluca Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisinde AK Partili meclis Üyesi Halil Karataş, gündem dışı konuşmasında, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na mühürlenen kantinin son durumunu sormuştu.

Başkan Köleoğlu, kantinin mühürlenmesiyle hasta yakınları ve hastaların da mağdur olduğunu, buna Kumluca Belediyesinin sebep olduğunu, hastane yönetimi izin verirse hemen hastane bahçesine mobil bir kantin koyabileceklerini dile getirmişti.

Gece saatlerinde Kumluca belediyesi tarafından hastane bahçesine konulan seyyar kantine sabah devlet Hastanesi Yönetimi karşı çıkmış. Kantinin kepenklerini açtırmamıştı.

Bunun üzerine Kumluca Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Kumluca devlet Hastanesi Özel Güvenlik Görevlileri arasında küçük arbede yaşandı. Olay yerine gelen polis ekipleri arbedeyi önledi.

Ardından Hastane bahçesine CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık ve Yönetimi geldi. Burada basın açıklaması yapan CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık; “Geçtiğimiz günlerde Kumluca devlet Hastanesi bünyesinde bulunan ruhsatsız olmasından kaynaklı belediye müdahale etti. Burası mühürlendi. Ardından belediye meclisinde gündeme geldi. AKP’li Meclis Üyesi Halil Karataş’ın vermiş olduğu verilen önergede burada vatandaşların mağdur olduğu en azından su, çay ve çubuk kraker ihtiyaçlarını gidermek için geçici çözüm bulmak istedi. Bu oy birliği ile geçti. Belediye başkanımız hastanedeki vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çok kısa bir sürede bir çözüm buldu. Hastaneye mobil büfe getirdi. Hastane yönetimi buna karşı çıktı. Bu konuda bir mağduriyet var. Hastaneye gelen ziyaretçilerin en azından sadece su ve çay ihtiyacını karşılaması gerekiyordu. Bu konuda hastanenin yönetiminin, idaresinin daha duyarlı daha çözüm odaklı yaklaşmasını beklerdik. Maalesef burada bir arbede yaşandı. Bundan kaynaklı çok üzgünüz. İnşallah kısa sürede çözüme kavuşur” dedi.

Yaşanılan bu olayların ardından Valilik kararı ile Kumluca belediyesi tarafından hastane bahçesine gece yarısı konulan kantin Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatı ile yerinden alınarak Luna Park’ın önüne konuldu.