Özel Medikum Hastanesi önünde başlayan yürüyüş etkinliğine hastane Başhekimi Dr. Galip Öztekin, Başhekim Yardımsıcı Dr. Atilla Karataş, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali İhsan Kadıoğlu, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysel Talan, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erdal Durmuş ve hastane personeli katıldı.

Özel Medikum Hastanesi Başhekim Dr. Galip Öztekin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından sağlıklı yaşam için yapılan sportif etkinlikler ve düzenli yürüyüş yapmanın önemine dikkat çekmek amacıyla 3 Ekim tarihinin “Dünya Yürüyüş Günü” olarak belirlendiğini söyledi.

Sağlık çalışanları olarak düzenli sportif etkinliklerin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkinlerini her zaman insanlara anlattıklarını ifade eden Dr. Öztekin, “Ekim haftası dolayısıyla sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Özel Medikum Hastanesi çalışanları olarak yürüyüş gerçekleştirdik. Günümüzde toplumun fiziksel etkinlikler konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olmasından dolayı fiziksel etkinlikler yapılamıyor. Hareketsiz yaşam biçimi, insan sağlığı üzerinde özellikle de ileri yaşlarda bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bundan dolayı insanlara her zaman sportif etkinliklerin faydalı olduğunu, mümkün oldukça yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Bugünde böyle bir etkinlik çerçevesinde yürüyüş gerçekleştirdik. Katılım gösteren tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Özel Medikum Hastanesi Başhekim Yardımsıcı Dr. Atilla Karataş da toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını her geçen gün arttığını, herkesin yapabileceği özellikle yürüyüş gibi sportif etkinliklerin bu gibi rahatsızlıklara yakalanma olasılığını azaltma ve ötelenmesinde önemli rolü bulunduğunu söyledi.

Her insanın günlük düzenli olarak yarım saat yürüyüş yapmasının sağlıklı yaşam açısından büyük fayda sağlayacağına dikkat çeken Dr. Karataş, “Yürüyüş yapmanın diğer faydaları dinlenirken bile kilo vermeyi sağlamasıdır. Düzenli yürüyüş metabolizma hızınızı artırır, yeme isteğinin kontrol edilmesine yardımcı olur, enerji verir, kandaki kolesterol seviyesini azaltır, yüksek tansiyonu düşürür. Diyabet hastalığını kontrol etmeye ve önlemeye destek olur. Daha da ötesi düzenli spor yapmak insanı stresten uzak yapar ve mutluluk verir.” dedi.