113 ders saatlik Kantin İşletmeciliği Kursunun hafta içi akşam saatlerinde toplam 3 hafta gibi bir zaman dilimine sığdırılması planlanıyor. 17 yaşını tamamlayan,  en az ilkokul mezunu ve fiziksel bir engeli bulunmayan herkes kursa başvurabilecektir. Kursa katılmak isteyenlerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekiyor.

Kurs sonunda devamsızlık yapmayan ve kursu başarılı olarak tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verilecektir. Elde edilecek sertifika ile kantin işletebilir ve aynı zamanda kantinlerde çalışabilirsiniz.

Kantin İşletmecisi kurs programını bitiren bireylerin kursun içeriğine uygun olarak; İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel bilgiye sahip olma, iletişim süreci içinde iş, sosyal ve kültürel hayatında iletişim araçlarını kullanarak etkili iletişim kurma, toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlama, hijyen kurallarına ve işlem sırasına göre elde ve makinede bulaşık yıkama, bulaşık sonrası çöpleri atma iş öncesi kişisel hazırlığını yapma, iş kıyafeti giyerek üzerinde ve dolabında bulundurması gereken araç gereçleri temin etme, işlenmiş hazır gıdaları uluslararası kurallara uyarak pişirme, servise hazırlama ve sunumunu yapma kuru gıda ve içecek ürünlerinin satışını yapma ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olması amaçlanmaktadır.