Kumluca Belediyesi, Belediye işhanının 4. katında bulunan Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü girişine otomatik kapı yaptırıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun talimatıyla Fen İşleri ekiplerince Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü girişine otomatik kapı yaptırıldı. Sabah saatlerinde başlanan kapı çalışmalarına Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü personeli ve kursiyerler şaşkınlıkla karşıladı.

Kapının yapım çalışmaları sırasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gelen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yalçın Seyran ve İlhami Kotan ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir konu hakkında yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Kapı yapımının bir devlet kurumunun girişine habersiz ve resmi bir yazışma olmadan yapılmasının doğru olmadığını aktaran yetkililer, zabıta ve çalışanlardan yapılan otomatik kapının kartlı geçiş sistemini kapsadığını öğrendiklerini ve hiçbir yetkiliden talep etmemelerine rağmen bilgi alamadıklarını söylediler.

Bir süre önce Kumluca Belediyesi tarafından boşaltma yazısı gönderilen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne otomatik kapı yapılmasını bazı vatandaşlar taciz ve tehdit olarak nitelendirirken bazıları ise boşaltma kararının iptal edileceği şeklinde yorumladılar.

Yaklaşık 10 Zabıtanın da kapı çalışmalarını yerinde takip ettiği sırada zaman zaman tansiyon yükseldi. Tüm tartışmalara rağmen otomatik kapı sistemi tamamlandı.