Kumluca Toptancı Halini Gödene Caddesine bağlayan yolda zaman zaman kazalar meydana geliyor. Bölgede Toptancı Hal nedeniyle ağır yüklü araçların yoğun bir şekilde kullandığı yolda zaman zaman ciddi kazalar meydana geliyor. Halde çalışanlarında aktif olarak kullandığı yolda yayalar karşıdan karşıya geçmede zorlanıyor.

‘Kavşağın yapılması için birinin ölmesi mi gerekiyor’ diyerek sitemini dile getiren Kumluca Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUMSEKDER) Başkanı Ahmet Kaya, “daha önce mevcut olan sinyalizasyon sistemli kavşağın tekrar yapılmasını istiyoruz” dedi.

Kavşak düzenlemesiyle ile ilgili Karayollarına defalarca başvurmalarına rağmen bir ilerleme kaydedilmediğini söyleyen Kaya şunları söyledi:

“Yol yapımı yapıldığı sırada mevcut kavşak ve ışıklar kaldırıldı. Yolun bitmesinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen halen kavşak düzenlemesi ve ışıklar konulmadı. Karayolları Finike şubesini defalarca başvurmamıza rağmen halen kavşağımız yapılmadı. Burada haftada 2-3 kere kaza oluyor. Sıcak asfalt ve yolun kalitesi nedeniyle araçlar süratli geçiyor. Bu da ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor. İlla ki yapılması için birilerinin burada ölmesi mi gerekiyor. Halde çalışanlar yolun karşısına geçerken ölümle burun buruna geliyorlar. Eskiden kalan kavşağın elektrik alt yapısı hazır. Sadece ışıklar konulacak. Mağduriyetimizin giderilmesi için ilgililerden talebimizi bir kez daha değerlendirmelerini rica ediyoruz. Karayollarını, yetkilileri göreve davet ediyorum.”