MECLİSTE KİM NE SÖYLEDİ?

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk'ün Antalya Serbest Bölge AŞ (ASBAŞ) yönetimine seçilip ATSO Başkanı Ali Bahar'a yer verilmemesi nedeniyle dünkü mecliste yaşanan tartışmada söylenenler tutanaklara şöyle geçti:

-Ali Bahar: ATSO 1986 yılından bu yana yönetimde hep temsil edilmiştir, ancak şubat ayındaki genel kurulda yönetime alınmamıştır. Bu durumu akıl ve izanla açıklamak mümkün değildir. ATSO'nun ASBAŞ'ın dışında bırakılmasını sizin takdirinize bırakıyorum. Fiziki büyümeye çare arayan ve diğer sorunlarla uğraşan ASBAŞ'ın bizi yok sayması açıklanamaz.

-Ahmet Kasapoğlu: ASBAŞ'ın bütün yönetimlerinde temsil edildi. Hem ATSO'nun hem OSB'nin dışında tutulmasını üzüntü ile karşıladım. Antalya'nın ne büyük bir şey kaybettiğini ifade etmek istiyorum. Ahmet Öztürk'ün neden yönetimde yer aldığını gerçekten anlamış değilim.

-Osman Bahçeci: ATSO'nun iç işlerine müdahale olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı yanlış karardan dönmesini umuyorum.

-Kenan Çelik: ASBAŞ'ın bu tutumunun kişisel bir hesaplaşma olduğunu algılıyoruz. Bu ATSO'ya yapılan bir hareket ve hesaplaşmadır. Herkesten önce meclisin başkanı olarak sizin buna karşı durmanız ve bunun yanlış ve ayıp olduğunu söylemeniz gerekir.

-Mızrab Cihangir Deniz: Burada hakikaten bir yanlışlık var. Meclis başkanı olamaz burada icracı organ yönetim kurulu başkanı olmalı. böyle bir divanda olmaktan hicap duyuyorum.

-Ahmet Öztürk: Önümüzdeki günlerde olağanüstü bir genel kurul yapılacaktır. Geçen genel kurulda böyle bir durum söz konusudur. Ben meclis başkanı olarak değil Ahmet Öztürk olarak yer aldım.

-Ender Kuzucu: ASBAŞ'da ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Ahmet başkan yapmaz demiştim. Bu koltukları kullanarak ATSO'nun dışlandığı bir ortama çanak tutmak doğru değildir ve kimsenin hakkı yoktur. Birileri Büyükşehir böyle bir tercihte bulunmuş olabilir ancak burada bir meclis başkanının ATSO'nun dış kapının mandalı konumuna getirilmesine hakkı yoktur. Kabul edilebilir değildir. Ahmet Öztürk ile Ali Bahar arasında bir şey olabilir ama bu ATSO'nun dışlanmasına hak tanımaz.

-Ahmet Öztürk: Geçen dönem hem yönetim kurulu başkanı hem de bir meclis üyesi vardı. Şimdi ben ATSO'yu temsilen değil şahsım olarak buraya davet edildim.

-Ender Kuzucu: Ben, değil Büyükşehir Belediye Başkanı, devletin başkanı da arasa burada olması gereken yönetim kurulu başkanıdır derdim.

-Kenan Çelik: ASBAŞ'taki 7 kişinin içinde ATSO yoktur ve bunu gidermek sizin elinizde.

-Serkan Bahar: Ali bey ile aranızdaki tartışmanın rövanşı mı bu durum? Ayrıca hisse aldınız mı ve ne zaman?

-Ahmet Öztürk: Hisse almama gerek yoktu ama geleneklere uygun ben de hisse alarak davete icap ettim.

-Serkan Bahar: Davet gelmedi bence önceden ayarlandı beraber planladınız ve yönetime girdiniz. Planlı bir şey bu.

-Çetin Özler: Yönetim kurulu Büyükşehir'den randevu alsın konuyu görüşsün niye alınmadı? Ahmet Öztürk'ü hedef alıyorusunuz? Ali Bahar'ı almadılarsa gitsinler Büyükşehir'e konuşsunlar.

-Ender Kuzucu: ATSO'nun dışlanması ve meclis başkanının buna alet olması. Konuyu çözecek olan Büyükşehir değil Ahmet Öztürk. Bizim bir yere gitmemize gerek yok.

-Ali Yılmaz: ASBAŞ'ı seçenler burada değil niye konuşuyoruz?

-Yusuf Hacısüleyman: Benim başkanımın dışlandığı bir yerde ben olmam.

-Ayhan Yıldırım: Bazı şeyler gereksiz tartışılıyor. İki başkan kendi içinde konuşarak çözebilirlerdi.

-Emrah Polat: Bence en az Ali Bahar kadar Ahmet Öztürk de bizi orada temsil eder. Bu olay planlanmış gibi burada niye uzatıldı anlamıyorum.

-Mustafa Ayanoğlu: Ahmet Öztürk başka bir ülkenin vatandaşı mı? İlla gidip 'Beni alın Ali Bahar'ı almayın' mı demiş? Onların takdiri böyle ise saygı duymamız lazım. En azından bizden bir arkadaşımızı almış.

-Serkan Bahar: Gömülen ATSO. ATSO'nun oyunla ASBAŞ'tan çıkarılması, Ahmet Öztürk'ün oyuna alet olması.

-Mızrab Cihangir Deniz: Ahmet Öztürk ASBAŞ yönetim kurulu üyeliğini kabul ediyorsa bu makamı bırakmalıdır. 140 yıllık odanın itibarını yere atamaz.

-Mustafa Ayanoğlu: Ahmet başkan seni kimse istifaya zorlayamaz, sen seçilerek geldin. Her türlü desteğim yanında. Arkandayım.

-Özkan Ekin: Cihangir Deniz siz sürekli Ahmet Öztürk ile şahsi bir çekişme içine girdiniz.

-Ali Bahar: ATSO'yu kimin dışarıda bıraktığını anladınız. Büyükşehir. Sonrasında öğreniyorum yönetime kimin alındığını. Hisse aldığını da bugün öğrendim. Eğer sizin için uygunsa birşey demeyeceğim. Cevap istemiyorum. Vicdanızda değerlendirin. Neye karar verdiyseniz kabulümdür. Nedenini biliyorum. Niye yapıldığını biliyorum. Biz savunmada kalıyoruz. Biz katkı koymaya çalışıyoruz. Cevabı siz verin. Yoksa ben ASBAŞ'a gitsem ne olur gitmesem ne olur? Ama ASBAŞ'ta yer kalmadı. Biz OSB ile ASBAŞ'ı bütünleştirmek istedik katkı koymak istedik. Feryadımız bundan. Dahası var ama bu kadarını anlatıyorum. Burada söylemeyeceğim.

-Ahmet Öztürk: ASBAŞ çok konuşuldu artık bu konuyu kapatalım. Sizlerin talepleri doğrultusunda ben konuyu uygun bir zamanda ileteceğim ama benim üzerimden restleşmeyin.

-Şerafettin Elçi: ASBAŞ'ta ATSO niye yok prestij mi kaybediyoruz? Niye Büyükşehir yazmamış? Bunu irdelemek lazım.

-Ali Bahar: Biz gittiğimiz her yerde çok prestijliyiz ama bilenler biliyor adrese teslim tam anlamıyla operasyon yapılmış. Döner gelir sorun yok, problem yok. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha