Parlak, canlı, pürüzsüz bir cilde sahip olmak ve cildinize gereken temizliği sağlayamadığınız zaman gözenekleriniz sürekli tıkalı kaldığı için havada bulunan oksijenle teması kesilip cildiniz daha hızlı yaşlanmaya devam edecektir. Yaşınızdan daha büyük görünmemek için: Neler mi yapmalıyız?
Güzellik Uzmanı Emine DavazlıGüzelyürek, Venüs Güzellik Salonunda cilt bakımın önemine ve cilte nasıl bakılması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu:
“Stres, yorgunluk, çevreden gelen egzoz ve baca dumanı gibi olumsuz hava şartlarının cildinize birçokzararı bulanmaktadır. Cildinize rutin bakımlar yapmalısınız. Kış kapımızı çalmışken özellikle dikkat etmemiz gereken noktalar var.
Öncelikle yaz kış demeden her mevsim cilt temizliğine özen göstermeliyiz. Cildinizi sürekli temiz tutarak sivilci ve siyah noktaları engellemiş olursunuz. Rutin temizlemelerle aşamadığınız bir probleminiz var ise bir cilt bakım uzmanından ayrıntılı yardım alabilirsiniz. Cilt bakımı yaptırmaktan korkmayın cildinizdeki ölü deriden arındırmış ve cildinize yaptırdığınız maskenin etkisi ile cilt tazelenmiş, ipeksi ve pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz. Cildinize gereken temizliği sağlayamadığınız zaman gözenekleriniz sürekli tıkalı kaldığı için havada bulunan oksijenle teması kesilip cildiniz daha hızlı yaşlanmaya devam edecektir. Yaşınızdan daha büyük görünecek ve zamanla cilt probleminiz hızlı ilerleyecektir.”

CİLT TEMİZLİĞİNDEN SONRA NE YAPILMALIDR?
•İyi bir temizliğin ardından cilt tipimize uygun nemlendiriciler tercih etmeliyiz.
•Cildiniz kuru ise yenileyici ve besleyici vitamin açısından zengin ürünler ile cildinizi nemlendirmelisiniz.
•Cildiniz yağlıysa su bazlı ürünler tercih etmelisiniz. Cildim yağlı değip hiçbir krem kullanmamak en çok yapılan hatalardan birisidir. Yağ üretimi dengeleyemediğimiz zaman cildiniz daha erken sarkmaya ve yıpranmaya müsaittir.
•Güneş cildimizin daha erken yaşlanmasına neden olan faktörlerden birisidir.
• Yapılan hatalardan biriside kışın Güneş kremi kullanmamaktır. Akdeniz bölgesinde yaşadığımız için güneşe her daim maruz kalıyoruz. Bu yüzden yaz kış, güneş kremi kullanmalıyız. Güneş kremi kullanmak cildimizin leke oluşmasını engellerken diğer yandan da erken yaşlanmasını engellemektedir.