Güzelyürek,” Ebetteki cildimizi içerden beslediğimiz kadar dışardan da bazı vitaminleri takviye etmemiz gerekiyor. Bunun için artık çok gelişmiş cihazlarımız bulunmakta vitaminleri cilt altına kadar indirebiliyoruz ve cildimiz sağlığına çok hızlı kavuşmaktadır “ dedi.

Güzellik Uzmanı :
AKNELİ BİR CİLTDE SAHİP BİR KİŞİ NE YEMELİ?
Kırmızı ve turuncu renkte meyve ve sebzeler yoğun miktarda beta-Karoten içerir. Vücudunuz bu maddeyi yağ yakan A vitaminine çevirir. Yeşil sebzeler B6 vitamini içerir. Buda şişkinlikleri ve sivilce oluşumunu azaltır. Akne problemi yaşıyorsanız, karbonhidratı azaltmanız gerekebilir. Tuzlu baharatlı ve salamura yiyeceklerin vücutta toksinleri artırdığı biliniyor. Kakao yağıda bu tür ciltlere ağır gelebilir.

KURU VE NEMSİZ BİR CİLT NE YEMELİ?
Nemini kaybeden ciltler, kurur ve pul pul dökülmeye başlar. Bu sorunlara engel olmak için, bol bol su içmek gerekir. Avokado ve zeytinyağı gibi yağ içeren gıdalar tüketilmelidir. Bunlar vücudun su kaybını önlemesini sağlayıp hücreleri kuvvetli tutuyor. Ayrıca limon ve kivi gibi potasyum içeren meyveler de vücutta su seviyesini dengeliyor. Lahana ise kükürt açısından zengindir. Ciltte kuruluğu ve hassasiyeti engel olur. Kuru bir ciltten arınmak için Kahve ve siyah çay ciltlinizi kurutur.

CİLT LEKELERİ OLAN KİŞİLER NE YEMELİ?
Cildi, leke oluşumuna neden olan etkenlerden korumak için antioksidan alımını artırmak gerekir. Siyah çikolata, nar ve brokoli gibi C vitaminine sahip besinlerine yönelerek cilt lekelerinin oluşumuna engel olup sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Yapılan araştırmalar yeşil çayın oluşacak güneş yanıklarına ve cilt kanserine karşı etkin bir koruma sağladığı gösteriliyor. Lekeleri azaltmak için A vitamini fazlalığından kurtulmak gerekiyor. Alkol, sigara bağışıklık sistemini çökerttiğinden cildi güneşe karşı daha hassas hale getirdiği bilinmektedir.

GÖZALTI TORBALARI BELİRGİN OLAN KİŞİLER NE YEMELİ?
Sabah kalktığımızda, aynada bu sorunla karşılaşmak oldukça can sıkıcı bir durumdur, bu torbalar kişiyi yorgun, hasta ve daha yaşlıda gösterir. Maydanoz, zencefil gibi ödem giderici besinler önerilir. Muz ve turunçgiller vücuttaki sıvıyı dengeler. Ek olarak kırmızıbiber tüketimi kan dolaşımını hızlandırır. Göz çevresi şişkinliğini azaltmaya yardımcı olur. Gözaltı torbalarını azaltmak için bazı besinlerin tüketimine dikkat etmeliyiz. Tuz hücrelerin dışındaki suyu emer. Bu yüzden sodyum içeren soya suyu içeren soya sosu ve konserve yiyeceklerden uzak durmaları önerilir.
Haber: Hamide Koçubaba