Gündoğdu şunları söyledi:
“Antalya ili birinci dereceden başlayıp dördüncü dereceye kadar giden deprem kuşağı içerisinde yer almakta olup Finike-Kumluca-Demre-Kaş ilçeleri ise 1. Derece deprem kuşağında yer almaktadır.

Bölgemizin birinci dereceden deprem bölgesi olması öncelikle Jeomorfolojik ve aktif faylara yakınlığından dolayıdır. Zaten bölgemizde 18 mart 1926 yılında meydana gelen bazı kayıtlara göre 6,8 - bazı kayıtlara göre de 6,9 büyüklüğünde Finike ilçesinde büyük deprem yaşanmıştır.

Ayrıca yakın geçmişte ise 28 Aralık 2013 tarihinde Antalya Körfezi Açıkları Akdeniz’de yerel saat ile 17:21’de aletsel büyüklüğü Ml=6.0 olan şiddetli bir deprem, 07.10.2015 yılında Demre üçağız bölgesinde 22.4 km derinlikte de 5,5 şiddetinde deprem meydana gelmiştir.

2 gün önce 11 Eylül 2018 tarihinde Ilıcaköy-Döşemealtı (Antalya) merkez üstünde yerel saat ile 02:05’de aletsel büyüklüğü Ml=4.8 (Mw=4.9) olan orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir
Dün ise 12 Eylül 2018 tarihinde Antalya Körfezinde yerel saat ile 09:21’de aletsel büyüklüğü Ml=5.3 (Mw=5.2) olan orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 14 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem Antalya ili ve ilçelerinde ve bölgemizde hissedilmiştir.

Bölgemizde yapı stoğu yavaş yavaş yenilenmektedir. Deprem risk haritası zaman zaman güncellenmekte olup kapsamlı güncelleme 1998 yılında yapılmış olup en son revizyon ise 2019 yılında yürürlüğe girecektir. En kapsamlı ve bölgemizi etkileyen güncelleme 1998 yılında yapılmış 1999 yılında yürürlüğe girmiştir. Finike-Kumluca-Demre-Kaş ilçelerini kapsayan Bölgemizde 1999 yılından önce yapılan tüm binalar o zaman yürürlükteki deprem risk haritasına göre uygun olarak 4. Derece deprem bölgesine göre yapılmıştır. Bu durumun 1999 dan önce yapılan tüm yapıların yapıldığı zamandaki yönetmelik gereğince 4. derece depreme göre tasarlandığı, bunda dürüst ve yönetmeliklere uygun çalışan müteahhit ve/veya mühendislerin kusuru olmadığı açıktır, ancak bu tarihten sonra yukarıda açıklanan bölgesel depremler gözetilerek yanlış düzeltilerek bölgemizin 1. derece deprem bölgesi ilan edilmiştir.
Bir başka değişle bölgemiz 1999 dan önce 4. Derece risk yani DEPREM OLASILIĞI DÜŞÜK bölgeden ,1999 yılından itibaren 1.derece EN YÜKSEK RİSKLİ BÖLGE olarak belirlenmiştir.
İŞ BU BAĞLAMDA 1999 YILINDAN ÖNCE YAPILAN VEYA YAPILMAYA BAŞLANAN TÜM BİNALAR DEPREM AÇISINDAN BÜYÜK RİSK ALTINDADIR. Buradaki önemli nokta İLK YAPI RUHSAT TARİHİDİR çünkü ilk ruhsat tarihinden sonra 5 yılda bir ruhsat yenilemesi ile yenileme yapılabilmekte bina bitim tarihleri daha yeni tarihler olabilmektedir. 
Deprem konusunda bilinçlenmek ve bilinçlenmeye katkıda bulunmak için hepimize gereken görevler bulunmaktadır.

KİŞİLERE DÜŞEN ÖDEV ; 
Binaların depreme dayanıklılığının yanında, can kaybının önlenmesi bağlamında deprem esnasında alınacak önlemlerinde bilinmesi önem kazanmaktadır. Deprem esnasında öncelikle çok vakit geçirdikleri işyerleri ve evlerinde deprem esnasında yapılacakları önceden tasarlamak, evlerde özellikle çocuklarla birlikte yapılacakları kararlaştırmak, evin giriş kısmında bir deprem çantası hazırlamak, özellikle Asansör kullanmamak, güvenli bölgeye ulaşımı planlamaktır. 
Kişilerin sahip oldukları binaların depreme dayanıklılığını olabildiğince teknik kişilerce yaptırmalı ve alabilecekleri maksimum önlemleri almalıdır.

Ayrıca kullandıkları mesken veya işyeri binalarının DEPREME DAYANIKLILIĞINI ve bölgemizde 1999 DAN ÖNCEMİ SONRAMI YAPILMAYA BAŞLANDIĞINI SORGULAMAK, bununla ilgili araştırma yapmak , yeni mesken veya işyeri alacak veya kiralayacak kişilerin , almayı veya kiralamayı düşündükleri yapılarda, DEPREME DAYANIKLI YAPI OLUP OLAMADIĞI DURUMU ARAŞTIRMAK bunu TERCİH KISTASLARI ARASINDA BULUNDURMAK , bu konudaki toplum bilincinin gelişmesini sağlayacaktır.

KAMUYA DÜŞEN ÖDEV ; Bölgemizde Kumluca da yeni adalet sarayının yapılması, yeni okulların inşaa edilmesi , Demre ilçemizde yeni hükümet binası ve Adalet sarayının yapılması , Finike ilçemizde adalet sarayının yapılması , yeni hastane , hükümet konağının ve yeni belediye hizmet binasının yapımının son aşamalarına gelmesi vb. kamu kurumlarının yapılarının yenilenmesi olumlu gelişmedir. Ancak Diğer kamu binalarının ve okulların da depreme dayanaklılığının irdelenmesi gerekmektedir.

Ayrıca depremle ilgili kamu kuruluşları , öncelikle okul hastane vb kurumlarda Bölgemizin deprem gerçeğini göz önüne serilmesine ışık tutmak ve deprem esnasında yapılması gerekenlerin ön çalışması olarak KAMU BİNALARI özellikle OKULLAR ve HASTANELERDE, DEPREM TATBİKATI YAPILMASI ayrıca deprem esnası ve sonrasında , Bölgemizde deprem sonrası uygulanacak deprem sonrası uygulama planının , kamuoyunun bilmesi gereken kısımlarının (örneğin toplanma bölgeleri , kullanılabilecek binalar, denizde olacak deprem sonrası yüksek dalga boyutlarındaki durumda bölge tahliye güzergah ve bölgeleri vb.) kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.

BELEDİYELERE DÜŞEN ÖDEV; kendi kullandıkları yapıların depreme dayanıklılıklarını tekrar irdelemek, gerekli önlemleri almak , Özellikle 1999 dan önce yapılmaya başlanan veya yapılan binaların olduğu bölgelerde belediye ve idare tarafından KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINA DESTEK VERMEK, ÖZENDİRİLMEK , gerekirse gerekli imar uygulamaları veya özellikle Yapı stoğu 1999 Öncesi Olan Bölgelerde , ada bazında kentsel dönüşüm uygulamaları biran önce yapmak.”