Narçiçeği ev yemekleri Kumluca da Müşterilerine farklı lezzetler sunuyor.

Üç çocuk annesi Görme engelli olan Zeliha Danışman, Kendi işini yaparak Kumluca’ da kadınlara örnek oluyor. Zeliha Danışman Yaptığı işi herkese önererek her kadının kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini söyledi.

Kendi işini kurmak ve bir kadın olarak ayakta durmayı çok istediğini ve bunu başardığını ifade eden ifade eden Zeliha Danışman, ” Maddi sıkıntılar çektik. Eşime hep destek olmak istiyordum. Çocuklarımın küçük olması ve maddi durumumuzun iyi olmaması hayalimi erteledi. Eşim ‘hep yaparsın, neden olmasın’ dedi. Emir altında çalışmayı belirli yaştan sonra kaldıramıyorsun. Kendi işimi neden kurmayayım, az olur yavaş yavaş olur dedim. Çok şükür Allah nasip etti. Doğuştan gelen görme engelini hiçbir zaman sorun etmedim. Kendimle barışık yaşadım. İnsanın kalp gözünün açık olması gerektiğini düşünüyorum. Arkadaş çevrem hiç bir engeli olmayıp da hiçbir şey yapmayanlara örnek oluyorsun “ifadelerini kullandı.
Bir kadının yapabileceği birçok iş olduğunu vurgulayan Danışman,”Kumluca Halk Eğitimi Merkezinin Aşçılık ve Girişimcilik kursuna gittim. Kursa gittikten sonra cesaretimi topladım. Neslihan Yağ Hocam, Kadınlar istedikten sonra her şeyi yapabilir dedi. Cesaretimi arttıran eşim ve kurs oldu. Çevrem ve çalıştığım yerdeki müşterilerin de çok cesaretlendirdi.”dedi

EL LEZZETİ ÇOK ÖNEMLİ 
Yemek yapınca mutlu hissettiğini söyleyen Zeliha Danışman, “Yemeği yaptığım zaman evet yapmak istediğim şey buydu diyerek motive oluyorum. İsteyenlere tarifleri veriyorum. Yemek tarifi alanlar Senin yaptığın yemekler gibi lezzetli olmuyor diyorlar. Bu işte el lezzeti çok önemli. Yemeği herkes pişirir. Müşteri görünce yemek dikkat çekmeli. İnsanlar görselliğe çok önem veriyor. Bu işte sunum çok önemlidir” dedi.

ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ OLMALI
Danışman sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kumluca’da ev yemeği yapan çok yer var. Ev yemeği dediğin zaman anne eli değmiş gibi olmalıdır. Çorbasından tatlısına katkı maddesi kullanmadan müşteriye sunmak önemlidir. İnsanların tepkisini ölçüyorum. Kim ne istiyor. Eleştirileri göz önünde tutuyorum. Kumlucalının damak tadına önem veriyorum. İş yerimizde, konuklarımıza İnce patlıcan, Zeytinyağlı Dolma en önemliside Topak Kızartmayı öneriyoruz. Un ve İrmik Tatlısını ön plana çıkarıyorum”