2014 Yılında Kumluca’da bir grup üniversite eğitimi alan 7 genç tarafından kurulan Batı Antalya Gençlik Platformu, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Isparta gibi birçok ilde Batı Antalya Bölgesinden üniversite eğitimi almak için gelen gençlerle toplantı yapıyor

Batı Antalya Platformu yönetici ve üyeleri, bu toplantılarla hem Batı Antalya’nın gelişmesine katkı sağlamayı buna bağlı olarak geleceğini planlamayı hem de 600 olan üye sayısını arttırmayı planlıyor.

Batı Antalya Gençlik Platformu tarafından Ankara’da okuyan Batı Antalyalı gençleri bir araya getirmek ve kaynaştırmak amacıyla tanışma toplantısı düzenlendi

Toplantı Ankara’nın merkezinde bulunan Kurtuluş Parkında açık havada yapıldı. Toplantıya katılan gençler Kumluca yöresinde değişik etkinliklerde ikramı yaygın olan bisküvi arası lokum ikramını da başkentte canlandırdı. Batı Antalya Gençlik Platformu’nun toplantısı ile hem memleket hasreti giderdiler hem de geleceğe dair planlar ve projeleri konuştular.

Toplantıda konuşan BAGP (Batı Antalya Gençlik Platformu) temsilcisi Mustafa Çiftçioğlu, amaçlarının memleket hasreti, özlemini giderip 600 kilometre ötede kendilerini memlekette hissetmelerini sağlamak olduğunu ve gençlerin geleceğe dair planları arasında Batı Antalya’nın yer almasını istediklerini söyledi. Özellikle gençlerin ileride bölge için projeler ortaya koyması gerektiğini söyleyen Çiftçioğlu BAGP olarak bunun öncülüğünü yapmak istediklerini ve özellikle makale yazma konusunda gençleri yönlendirmek istediklerini dile getirdi.

Isparta’da eğitim gören Batı Antalyalı gençlerde Batı Antalya Gençlik Platformu (BAGP)’nun tanışma toplantısında buluştu. Yaklaşık 50 gencin katıldığı programda gençler memleket özlemini hatıralarıyla, dostluklarıyla gidermeye çalıştı.

Toplantıda konuşan BAGP temsilcilerinden Mehmet Emir Sarıca toplantının başlangıcında gençlere platformun amaçlarından bahsetti. Isparta’da okuyan bölge gençliğinin birlik olması, birbirlerinin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayan Sarıca; “Burada birlik ve beraberlik içinde olursak karışılacağımız zorlukların üstesinden gelmekte daha kolay olacaktır. Üstelik bu birlik ve beraberlik gelecekte Batı Antalya içinde fayda sağlayacak, bölgenin geleceğini planlamamızda önemli bir rol oynayacaktır. Gençlik olarak en büyük amacımız Batı Antalya’nın geçmişini en iyi şekilde bilen ve geleceğini de en iyi şekilde planlayacak olan bir nesil olarak bölgemize hizmet etmektir. Bunun için hep birlikte projeler ortaya koyacağız, makaleler yazacağız, fikirler sunacağız” dedi.

Batı Antalya Gençlik Platformu olarak sosyal sorumluluk projelerinde de sürekli yer almak istediklerini belirten platform temsilcilerinden Eren Güngör, Batı Antalya bölgesinde sosyal sorumluluk alanında daha çok proje yer alması gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine çalışmalar yapmak gerektiğini belirtti.