Öğrencilerden bazıları hala eğitim gördüğü şehirde bazıları da eğitimini tamamlayıp askerlik görevini yapmak için ilçe dışında bulunmasına rağmen geride kalan gençler sahur geleneğini sürdürdü.


İlçe Merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaköy’de Ardıç Ağacı Grubu 4 yıl önce mahallede Sahur Etkinliği geleneğini başlatmışlar. Kendi aralarında ve mahalleli iş adamlarından da yardım alarak, sahur yemeği düzenlemişlerdi. 
Yatsı ve Teravih Namazından sonra gençler camiye gelen cemaate çay, meşrubat ve değişik meyvelerden oluşan ikramlar sunuyorlar. Sahura yakında seralardan topladıkları domates, salatalık ve karpuzları cami cemaatine ikram ediyorlar. Ayrıca, bağış ve kendi imkanlarıyla aldıkları peynir, zeytin, reçel, çay ve çorba ikramında bulunuyorlar.


Ardıç Ağacı Grubunun Temsilcisi İlyas Çetin; “Mahallemiz ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta. 4 Yıl önce mahallemizin tanıtımı ve mahalle halkımızla kaynaşmayı temi etmek için böyle bir etkinlik başlattık. Mahallemiz doğal ve temiz havasıyla yerleşmeye müsait bir alandır. Mahallemizde, tadı ve aroması çok güzel zeytin yetişir. Ayrıca halkımız serada domates, salatalık, biber ve karpuz yetiştirir. Katılımcılara kendi ürettiğimiz sebzelerden ikram ediyoruz. Bu yıl arkadaşlarımızın birçoğu mahallede olmamasına rağmen biz mahallede kalan arkadaşlarımız ve mahalle gençleriyle bu geleneği yaşatmaya çalıştık. Bizlere destek veren Abilerimize, teyzelerimize ve gençlerimize teşekkür ediyoruz ” dedi. Etkinliklere Belediye Başkanı Yusuf Göven, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Kumluca Müftüsü Hacı kahraman ve Mahalle Muhtarları da katıldı.