KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay'ın ev sahipliğindeki toplantı Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği (KADOK) Başkanı Mehmet Başar, yönetim kurulu üyesi Erdal Elginöz, Ramazan Karatekin, Huriye Uslu, proje koordinatörü Pınar Derya Akyazgan ve projeye destek veren kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, KUTSO adına Başkan Murat Hüdavendigar Günay, Ziraat Odası adına Başkan Hidayet Kökçe, KADOK adına Başkan Mehmet Başar görüş ve önerilerini sundu.

Ayrıca katılımcıların tamamının fikir ve görüşlerini bildirdiği toplantıda, Ekonomisi genel olarak örtü altı tarıma dayalı olan Kumluca’da çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli ile toplumsal refah seviyesinin artırılması hedeflendiği belirtildi.
Toplantıda, Organik – geleneksel tarım ürünlerinin tespiti yapıldı. Tespiti yapılan ürünlerin coğrafi işaret alınması için girişimlerdebulunulması kararlaştırıldı.

Yapılan çalışmaların, sonucunda ilçe kırsalında istihdam sağlanması, toplumsal refahta artış sağlanması, tarımsal kimyasal kullanımının azaltılması, doğaya zarar vermeyen turistik faaliyetlerin geliştirilmesinin hedeflendiği, pilot bölge olarak ta Kumluca Alakır Vadisi seçildiği belirtildi.
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca”dayaptığımız çalışma Organik Tarım çalıştayıdır.

Bugün burada Kumluca’mızın geleceğine yatırım yapmak için toplandık. Organik tarımla beraber coğrafi işaretli ürünler elde ederek, bunun tescilini tamamlayacağız.Toplantıya katılan kuruluş temsilcilerimiz bu projenin altına imza atacaklar. Böylece kalıcı hale getireceğiz. Kumluca’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.