Kumluca’da hijyen eğitimi semineri verilen ve seminer sonucunda sertifika verilecek olan fırıncılar sınavdan geçirildi. Fırıncılar sınav sonucunda Hijyen Belgesi alabilmek için zor anlar yaşadılar.

Kumluca Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Hijyen Eğitimini Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinden Ahmet Korhan Erdem verdi.

Seminerde fırıncılara, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda dezenfeksiyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı konularında bilgi verildi. Sertifika almaya hak kazananlar sınav kağıtları incelendikten sonra belirleneceği bildirildi. Seminere Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinden 150 fırıncı katıldı.