Finike Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan 41.335 m2'lik 89 adet Arsa 12 Aralık 2019 tarihinde 21.106,768 TL bedelle satışı çıkarılmıştı. Açık artırma usulü ile yapılan ihaleyi 24 milyon 150 bin TL bedelle alan iş adamları Mehmet Baysarı ve Murat H. Günay, basın toplantısı düzenleyerek ihale sürecini anlattı.

BAYSARI AİLESİ BENİM EN ÇOK GÜVENDİĞİM VE DEĞER VERDİĞİM BİR AİLEDİR
Gündemi çok meşgul ettiği için ve sosyal medyadaki bilgi kirliliği gidermek amacıyla açıklama yapma gereği duyduklarını söyleyen Murat H. Günay, "İhaleye katılma süreci planlanan bir şey değildi, süreç kendiliğinden gelişti. Sosyal medya üzerinden süreci takip ettik. Baysarı ailesi benim en çok güvendiğim ve değer verdiğim bir ailedir. Mehmet Baysarı'nın iş dünyasına başlamamda çok büyük emeği ve desteği vardır. İhalenin yapılacağı bilgisini alınca konuyu istişare ettik. Bir kaç gün içerisinde karar vererek ihaleye girdik" dedi. Arsanın toplu halde ihaleye çıkarılmasının çok doğru bir karar olduğunu hatırlatan Günay şunları söyledi:

DIŞARIDAN BİRİLERİ ALSA DAHA MI İYİ OLURDU
"1998 yılından bu yana Finike’de yaşıyorum. Kumlucalı iş adamı ihaleyi aldı diye söylentiler var. Dışarıdan birileri alsa daha mı iyi olurdu. Bu arsaları alarak bölgemiz için doğru bir yatırım yaptık. Kentin siluetinin bozulmaması adına toplu ihaleye çıkarılması çok doğru bir karar olmuş. Yat Limanından, Kadınlar Plajına kadar olan ve dağ yamacına doğru uzanan yapılaşmayı maalesef doğru yönetemedik. Bizim için acı bir tecrübe oldu. Yanlış ellere gitmesi durumunda benzer bir durum yaşanabilirdi. Bizimle beraber üç firma daha ihaleye katıldı. Üst sınırımız 25 milyon TL olarak belirlemiştik. Açık artırma usulü ile yapılan ihale 24 milyon 150 bin TL bedelle bize kaldı. İlk etapta yüzde 25'si peşin 5 yıl vadeyle satıldı. Tapu resmiyette Mehmet Baysarı adına ama projede beraberiz. Finike’ye layık bir projeyi hayata geçireceğiz. Proje durumuna göre ihtiyaç dahilinde finansman arayışına geçebiliriz."

MURAT GÜNAY'A SONUNA KADAR GÜVENİYORUM
İş adamı Mehmet Baysarı ise “Bu memleket hepimizin. Bir iş adamı olarak para kazanma düşüncesiyle ihaleye girdik. Aynı zamanda Finike’nin geleceğine yatırıp yaptık. Bu proje memleketimizin önünü açacak. Bende Murat kardeşimi 30 seneye yakındır tanıyorum. Birlikte ticaret yaptık. Sonuna kadar kendisine güveniyorum. İhale gayet şeffaf bir şekilde yapıldı. İhaleye bedelinin 3 Milyon üzerinde bir bedelle biz de kaldı. İhale bitti ama hala onaylanmış değil. Sözleşme imzaladıktan sonra resmiyet kazanacak. Bütün olarak planlama yapmak istiyoruz. Finike'ye ciddi katkı katacak bir proje olacak. Herkesin takdir edeceği bir proje olacak. Arsalar İmarlı. 10,5 Metre yükseklik, yüzde 50 emsal ile 3 katlı villalar yapabiliyoruz. Ama biz şehrin estetiğini bozmayacak şekilde iki katlı villalar yapmayı düşünüyoruz. İkimizde iş hayatımızda acı tecrübeler yaşadık. Kesinlikle borçlanarak bu projeyi tamamlamak istemiyoruz. Finansman ihtiyacımız olursa herkesle görüşebiliriz.
Alt Yapı, kanalizasyon , yol gibi sorunların çözülmesi gerekiyor. Projemizi Finike Belediyemiz ve ilgililerle istişare ederek hayata geçirmek önceliğimizdir” dedi.

İş Adamları Mehmet Baysarı ve Murat H. Günay basın toplantısının ardından Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’yi ziyaret ederek, ihale sürecini aktardılar.