Uysal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kıymetli Kumlucalılar; Son günlerde yerel basında ve sosyal medyada Belediye Başkanlığı ile Halk Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize KUMBEK adıyla kurs hizmeti veren kurumumuz gündemdedir. Öğrencilerimize üniversite hazırlık eğitimi veren kurumumuz Kumluca Belediye Başkanlığı tarafından gönderilen ekte sunulan yazı ile tek taraflı olarak fesh edildiği ve binanın başka amaçla kullanılmak üzere tahliyesi talep edilen yazı Belediye Başkanı imzasıyla gönderilmiştir.

Bu yazıya istinaden Halk Eğitim Müdürlüğü binayı tahliye etmiştir. Tahliyenin erken yada geç yapılmasının tartışılması yerine kurumun geleceğinin tartışılması ve güzel hizmetlere vesile olmasının konuşulmasını yürekten arzu ederdik.

Halk Eğitim Müdürü partimizden Belediye Başkan aday adayı olduğu için konu siyasallaştırılmaya çalışılmaktadır. Oysa Kumluca Belediye Başkanı imzası ile gönderilen yazı açık ve nettir. ‘.....Üniversiteye, KPSS’ye ve Açık Öğretim Fakültelerine hazırlık kursu verilmektedir. Ancak söz konusu adresteki binanın belediyemizce farklı bir amaç için kullanılması planlandığından ilgili protokolün 16.maddesi gereği işbirliği protokolü belediyemizce tek taraflı fesh edilmiştir.’ denilerek 25 Haziran 2019 tarihine kadar tahliyesi istenmiştir. Halk Eğitim Müdürlüğü bu dönemin kurs bitim tarihinde binayı boşaltarak yeni dönem için çalışmalara başlamıştır. İlçemizde üniversite hazırlık kursu olarak hizmet veren KUMBEK Halk Eğitim Müdürlüğü koordinesinde güzel hizmetler vermiş ilçemizde başarılı öğrencilerin yetişmesine ve hedeflerindeki üniversiteleri kazanmalarına vesile olmuştur.

Konu meclis üyelerimizle grup toplantısında değerlendirilmiş meclis üyemiz tarafından Kumluca Belediye meclis toplantısında gündeme getirilmiştir. Üniversiteye hazırlanan gençlerimizin mağdur olmaması ve yeni eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizin bu kurstan istifade edebilmesi tek arzumuzdur. Kumluca Belediye Başkanının bu yanlıştan biran önce dönerek meclis toplantısında beyan ettiği gibi binayı tadilat yapıp tekrar öğrencilerimizin hizmetine sunulması ve Halk Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kumluca’nın geleceği olan öğrencilerimize hizmet vermesini umut ediyoruz.

Aksi bir durum olduğu takdirde ilçe Kaymakamı koordinesinde Milliği Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünce uygun bir yer bulunup üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize yardımcı olunacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Kursun zamanında başlayacağından hiçbir öğrencimizin kuşkusu olmasın. Konunun takipçisi olacağız.

Bu vesile ile 15-16 Haziran 2019 tarihinde üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kamuoyuna ve Kumluca’mızın geleceği olan öğrencilerimize saygı ile duyurulur.”