Başkan Köleoğlu'ndan açıklama beklediklerini söyleyen Uysal, "Kumluca Belediye Başkanından açıklama bekliyorduk. Başkanımız cesaret gösteremedi. Fakat, Aydın bey açıklama yaptı. Biz hiç bir zaman Aydın Özer'e saygısızlık yapmadık. Aydın Özer Milletvekilli olmasından gurur duyduk. Ama reisimize de saygısızlığı da kabul edemeyiz. Cumhurbaşkanımız teferruat değildir. Reisimize teferruat demek 26 milyon oy veren seçmene saygısızlıktır. Bir dünya liderine teferruat demek saygısızlıktır. Bunu kabul etmiyor, kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız partili olsa dahi tüm Türkiye'nin lideridir, posterinden rahatsız olmamak gerek. Reisimizin posteri siyasi de, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu partili değil midir? Biz hiçbir zaman hiçbir şenlikte Mustafa Köleoğlu ve Muhittin Böcek posterlerinin asılmasına rahatsız olmadık. Reisimizin posteri siyasi denilerek indirilirken, Türk Bayrağı ve Atatürk dışındaki posterler neden indirilmedi. Bu yapılan saygısızlık oy veren, vermeyen herkesi derinden yaralamıştır" şeklinde konuştu.

Köleoğlu'nun etkinliklerde seçim müzikleri çalarak siyasi nezaketsizlik yaptığını ifade eden İlçe Başkanı Erol Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu'nun davet ettiği tüm etkinliklere katılarak, siyasi nezaketimizi gösterdiğimize inanıyorum. Aynı samimiyeti Köleoğlu'ndan maalesef göremiyoruz. Katıldığımız tüm etkinliklerde yerel seçimlerin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen, Köleoğlu'nun seçim müziklerini dinliyoruz. Bu siyasi bir nezaketsizliktir. Yine de biz her zaman iyi niyetimizi göstermeye hazırız. Kumluca için kim taş üstüne taş koyarsa biz destek olmaya hazırız. Belediye başkanımızın bizden talepleri olduğu sürece biz ne yapılması gerekiyorsa, biz yapmaya hazırız."