Uysal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kumluca Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 28.05.2019 tarihinde alınan karar, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Encümen Üyeleri Hasan Hoyrazlı ve Kerem Kaya Turan, Mali Hizmetler Müdür Vekili Kazım Turkay, İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım imzalı Temel Eğitim Mahallesi ve Yunus Emre Kültür Merkezleri’nin tahsis işlemlerinin iptali ile ilgili yazıyla Kumluca Müftülüğü’ne kapsamlı bir tadilat yapılacağı bahanesiyle bir hafta içinde boşaltılması gerektiği 19.06.2019 tarihinde tebliğ edilmiştir.

KUMBEK’te yaşanan tartışmaların bir benzeri olarak bu sefer de Kuran-ı Kerim kursları verildiği ve çok sayıda evladımızın eğitim gördüğü kurs yerlerinin tadilat bahanesiyle kapatılmasını kınıyorum.

Konu ile ilgili Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman beni arayarak, Kumluca Belediyesi’nin gönderdiği yazıda kurs merkezlerinin bir hafta içinde boşaltılmasının istendiğini söyleyerek, bu konu hakkında Belediye Başkanı Sayın Mustafa Köleoğlu’nu aradığını, öğrencilerin mağdur olacağını, burayı boşaltmak istemediklerini ifade etmiş. Ayrıca Köleoğlu’na gerekirse kapıda yatarım cesedimi çiğnettirmeden burayı kapattırmam, Cuma hutbesinde Kumluca’ya bunu ilan ederim diyerek, bu kararın yanlış olduğunu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini kendisini ifade etmiş. Sayın Köleğlu ise kendilerinin böyle bir karar aldıklarını hukuki işlem başlatabileceklerini, Kumluca Belediyesi olarak kendilerinin de hukuki süreç başlatarak gereken sonuca göre işlem yapacaklarını söylemiş.

Kumluca Müftümüz Hacı Kahraman’a daha önce de dediğim gibi sağduyulu davranmasını, sakin olup bekleyerek, süreci takip edip, gerekirse Devletimizin hiçbir çocuğumuzu açıkta bırakmayacağını, yer bulacağımızı ifade ettim.

Sayın Köleoğlu, yazının tebliğ edildiği aynı gece saat 23.55 de kapalı olması gereken bir kamu kurumunu açtırarak, Kumluca Belediyesi Facebook hesabından bir video paylaştılar. Bu video ile örtmek istedikleri gerçek, Kumlucalıların vicdanlarını rahatlatmamıştır. Yanlışlarını örtmemiştir. Aksine komik duruma düşmüşlerdir. Sayın Köleoğlu’nun İstanbul seçimleri öncesi tepki alacağını düşünerek, bu olayı ertelediğini düşünüyorum. Videoda anlatılan Müftülüğün ve Kumluca Belediyesi'nin karalama söylemi tamamen kendi ürünleridir. Bu işi başlatan da onlar sonuca bağlayanlar da onlar. Biz aksine sağduyulu davrandık. Konunun takipçisi olacağız. Kamuoyuna duyurulur.”