ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BATI ANTALYA HALLER KOORDİNATÖRÜ VE AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ERDENİZ YAVUZ, BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUSUNU YAPTI.

ADAY ADAYI BAŞVURULARI 12 KASIM’DA SONA ERECEK
Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, “Partimizde 31 Mart 2019 yerel Yönetim Seçimleri için belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için aday adaylık süreci başladı. Belediye başkanlıkları için 12 Kasım'a kadar müracaatlar devam edecek. Belediye meclis üyeliklerimiz için 3 Aralık tarihine kadar başvuru süreci devam edecek” dedi.

ADAYIMIZI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK
Mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı müracaatında bulunmayacaklarının altını çizen Arif Yavuzer, aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için YSK'nın istifaların son tarihi olarak 1 Aralık 2018 olarak açıkladığını kaydederek, “müracaatların tamamlanmasından sonraki hafta teşkilatımız temayül yoklaması yapılarak, genel merkezimiz tarafından belediye başkan adaylarımız belirlenecek” dedi.

GENEL MERKEZİMİZİN BELİRLEDİĞİ ADAYIN ETRAFINDA BİRLEŞELİM
Erdeniz Yavuz’un aday adaylığını hayırlı olması temennisinde bulunan Yavuzer, “Adaylar genel merkez yoklaması ile belirlenecek. Hedefimiz ilçe teşkilatı olarak, genel merkezimizin belirlediği adayı destekleyerek Kumluca’da daha önceki dönemlerde olduğu gibi seçimi kazandırmak. Bugün ikinci aday adayı başvurumuzu aldık. Genel merkezimiz kimi aday gösterirse göstersin destekleyeceklerden şüphemiz yok. İlk başvuran Yusuf Evran ve bugün başvuran Erdeniz Yavuz’da genel merkezimizin belirleyeceği adayı destekleyeceklerini beyan etti. Aday adayların genel merkezimizin belirlediği adayın etrafında birleşerek, kenetlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

PARTİM BİZİ NEREDE GÖRMEK İSTERSE ORADA OLURUZ
Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer’e adaylık başvurusunu teslim eden Erdeniz Yavuz, “partimin her zaman arkasında durdum. Partimiz kimi aday gösterirse göstersin biz desteklemeye hazırız. Partimiz iyi yönde bizi nerede görmek isterse orada oluruz” dedi.

ERDENİZ YAVUZ KİMDİR?
1959 yılında Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesinde dünyaya gelen Erdeniz Yavuz, İlk ve Ortaokul eğitimini Mavikent’te tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan Erdeniz Yavuz, farklı siyasi parti yönetimlerinde görev aldı. 1999 yılında Demokrat Parti’den Mavikent Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçimi kazanamamıştı. Askerlik vazifesini ise 1980 yılında Diyarbakır’da yerine getirdi. Evli ve aynı zamanda iki çocuk babası olan Erdeniz Yavuz, Askerlik dönüşü bir müddet tarım sektöründe emek verdikten sonra 1992 yılında aktif siyaset hayatına katıldı.

2004 yılı yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Mavikent Belediye Başkan Adayı oldu ve halkın desteği ile Belediye Başkanlığı görevine getirildi. 5 yıl boyunca Mavikent’te verimli bir şekilde çalıştı.

2009 yılında Mahalli İdareler Seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisinden tekrar Belediye Başkan Adayı oldu ve başkanlık görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. 6360 sayılı Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Mavikent Belediyesinin Kumluca Belediyesine bağlanması üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi seçildi.

2014 yılından itibaren ise Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği görevini yürütüyor. Aynı zamanda yine 2014 yılından bu zamana kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi Batı Haller Koordinatörü, Akdeniz Belediyeler Birliği Bütçe Komisyonu Üyeliği, ANET Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kumluca Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği pozisyonlarında yer almaktadır.