Kumluca'nın Hızırkahya Mahallesi'nde 16 Mayıs günü çıkan yangında evi kullanılmaz hale gelen Nuray, Enver Sümer (68) çiftine verilen sözler yerine getirilmedi.

Hızırkahya Mahallesi'nde çıkan yangında evi kullanılmaz hale gelen Sümer çifti, Kumluca Belediye Başkanının, Antalya Milletvekillerinin ve siyasi parti ilçe başkanlarının evin onarımı için söz verdiklerini ama yerine getirmediklerini iddia etti. BBP Kumluca Belediye Başkan Adayı Uğur Ay, mağdur aileyi ziyaret ederek, gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Yangınzede Enver Sümer, "16 Mayıs günü Ramazan ayında evimizde yangın çıktı. Kumluca Belediye Başkanı, Antalya milletvekilleri, siyasi parti ilçe başkanları geçmiş olsun ziyaretlerde bulunarak göz yaşlarımızı sildiler. Kumluca Belediye Başkanı 'ne olacak ki park yapar gibi yaparız, belediye olarak yaparız' diyerek söz verdiler. Ramazan Bayramını bu halde geçirdik. Kurban Bayramı geldi, halen bu haldeyiz. Perişanız. Kumluca Belediyesine aylardır gidip geliyoruz, İstanbul seçimlerinden sonra onaracağız dediler, İstanbul seçimleri geldi halen birşey yapmadılar. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekip projesini çizdi, 40 bin TL maliyet çıkardılar. Kumluca Belediye Başkanıyla görüştük daha önce söz vermesine rağmen belediyenin yapacak bütçesi yok, diyerek sözünü yerine getirmedi. Gelip fotoğraf çektirip, şovdan başka birşey yapmadılar" dedi.

Yangında 120 bin TL paranın da yandığını vurgulayan Enver Sümer, "Oğlumun evini icradan kurtarmak için bir arkadaşımdan ödünç 120 bin TL almıştım. Yangında paranın tamamı yandı. Oğlumun düğününü yapacaktık. Onu da yapamadık. Bizim zorumuza giden söz verilip, yapılmaması. Yoksa Ramazan ayında birçok arkadaşımız bizi yardımcı olacaktı, belediye söz verdiği için biz kabul etmedik. Mahalleden arkadaşlar yaklaşık 5 bin TL civarda para toplamış. Ahır olarak kullandığımız yeri onararak orada yaşıyoruz. Yaşamak için çok uygun bir yer değil. Kumluca'nın önde gelen iş adamlarından destek bekliyorum" dedi.

Mağdur aileyi ziyaret eden BBP Kumluca Belediye Başkan Adayı Uğur Ay ise, "Bu olay Kumluca'nın bir ayıbıdır. Herkes taşın altına eline koymalıdır. Ben kendi imkanlarım doğrultusunda ne gerekiyorsa yapacağım. Bayramdan sonra gerekli girişimlerde bulunup, bu mağduriyetin çözümü için girişimlerde bulunacağım" dedi.