Sosyal Dayanışma Gönüllüsü Sebile Şavkar, Kumluca'da engelliler için eğlence düzenledi. Şavkar, Finike Özel Eğitimpark Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine Kumluca Çay ve Ötesi Kafede eğlence programı düzenledi.

Eğlence programına Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Demir, BBP Belediye Başkan Adayı Uğur Ay, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Osman Durakoğlu, Medikum Hastane Müdürü Mehmet Çakmak, Çay ve Ötesi Kafe sahibi Ümit Boztaş, Özel Eğitimpark Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucuları Fatma, Feyzan ve Hakan Kurt, kurum öğrencileri ve eğitmenleri katıldı.

SEBİLE HANIM BANA GÖRE MELEKLERDEN BİR TANESİ
Engelsiz bir Kumluca için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "engelsiz bir Kumluca dedik. Bunun içinde bu tür organizasyonlara ihtiyaç var. Sebile hanım bunlardan bir tanesi, bir temsilcisidir. Bana göre meleklerden bir tanesi. Çünkü buradaki iyi niyet buradaki çalışmalar toplumumuzda hiçbir zaman bir kardeşimizi ayrışması onun dışlanması mümkün olmadığını ve ona her zaman sahip çıkılması gerektiğini göstergesidir. Buraya gelip bu özel kardeşlerimizi destekledikleri için çok mutluyum. Gerçekten de bir engelsiz Kumluca'yı hep beraber inşa edeceğiz. Çünkü bu iş bir kişinin değil hep beraber hareket ettiğiniz zaman Kumluca'nın mimarisinden tutuverin buradaki sosyal alanlarına kadar birlikte yapmamız gereken bir çalışma. Engelleri bir tarafından tutarak benim kaldırmam mümkün değil. Öbür tarafından da sizlerin tutması gerekiyor. Sebile hanımlarım, Ümit beylerin tutması gerekiyor. Sizlerin kıymetli katılımcıların tutması gerekiyor. Bir bakmışsınız biz Kumluca'da engelsiz bir Kumluca'yı beraber oluşturmuş olacağız. Onun için bu ilk adımlarından bir tanesi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

KUMLUCA'NIN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ GÖSTERMEK İSTEDİM
Engelli kardeşlerimizin yılın sadece beş günü değil, yılın 365 günü onları özel hissettirebiliriz diyen Sosyal Yardımlaşma Gönüllüsü Sebile Şavkar, "her birey engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimiz için yılda sadece beş günü bir takım eğlenceler yapıyoruz. Bu programı yapmamdaki amaç yılın 365 günü engellileri özel hissettirebiliriz. Bunu göstermek için herkesi buraya topladım. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler. Benim de en büyük destekçim eşim Murat Can Şavkar. Bu organizasyonda emeği maddi ve manevi geçen abim Haydar Özdemir'e, Hayat Organizasyon'un sahibi ablam Sultan Çakmak'a ve Çay ve Ötesi sahibi Ümit Boztaş'a, Onur Mencik'e teşekkür ederim. Daha önceki yaptığım sosyal dayanışma gecesini yapmak için tam 5 kg vermiştim, tüm zorluklarda onlar benim yanımdaydı. Bu etkinliklerin devamını yapabilmek için sizlerle beraber, Kumluca'nın birlik ve beraberliğini göstermek istedim. Kumluca Belediye Başkanı Sayın Mustafa Köleoğlu'na teşekkür ederim. Gelmesini beklemiyordum, tekrar kendisine teşekkür ederim. Finike'deki engelli kardeşlerimi davet etmemin sebebi, kardeşliğimi göstermek içindi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Özel Eğitimpark Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucuları Fatma ve Feyzan Kurt ise organizasyonu gerçekleştiren Sosyal Dayanışma Gönüllüsü Sebile Şavkar'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Programın sonunda engelli öğrencilere ve katılımcılara kaktüs bitkisi hediye edildi. Sebile Şavkar, "süs bitkisi olan kaktüsleri, engelli kardeşlerimizin kendilerinin büyütebilecekleri anlamlı bir hediye olmasını istedik" dedi.