Kum­lu­ca ti­ca­ret bor­sa­sı baş­ka­nı fatih dur­daş enf­las­yon ile mü­ca­de­le ile il­gi­li ola­rak basın açık­la­ma­sın­da bu­lun­du. Baş­kan dur­daş açık­la­ma­sın­da şun­la­rı söy­le­di “fiyat is­tik­ra­rı makro eko­no­mi­nin du­ru­mu­nu yan­sı­tan en önem­li gös­ter­ge­ler­den bi­ri­dir.

Tür­ki­ye 2002’den sonra mali ve si­ya­si is­tik­rar­la bir­lik­te fiyat is­tik­ra­rı ko­nu­sun­da da çar­pı­cı bir iyi­leş­me elde etmiş, enf­las­yo­nun tek ha­ne­li se­vi­ye­le­re düş­me­si sağ­lan­mış­tır. 
Son dö­nem­de döviz kur­la­rın­da ya­şa­nan ola­ğan dışı ha­re­ket­le­rin de et­ki­siy­le enf­las­yon oranı ye­ni­den çift ha­ne­ler çık­mış­tır. 
Artan enf­las­yon hem alım gücü düşen va­tan­daş­la­rı­mı­zı, hem de artan girdi ma­li­yet­le­ri ve fa­iz­ler ne­de­niy­le fir­ma­la­rı­mı­zı olum­suz et­ki­le­mek­te­dir. 
Tüm bu sı­kın­tı­la­rı aşmak için, Ha­zi­ne ve Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­mız ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan ve Ba­ka­nı­mız Sayın Berat Al­bay­rak’ın li­der­li­ğin­de baş­la­tı­lan Enf­las­yon­la Mü­ca­de­le Prog­ra­mı­nı son de­re­ce önem­li bu­lu­yor ve des­tek­li­yo­ruz. 
Zira enf­las­yon­la mü­ca­de­le­yi ne tek ba­şı­na kamu, ne de tek ba­şı­na özel sek­tör ya­pa­bi­lir. So­rum­lu­luk ve görev he­pi­mi­zin­dir. 
Enf­las­yon­la mü­ca­de­le aynı za­man­da iş­siz­lik­le, yük­sek fa­iz­le ve artan girdi ma­li­yet­le­riy­le mü­ca­de­le­dir.
Türk özel sek­tö­rü, dev­le­ti­miz­le bir­lik­te top­ye­kûn bir duruş ser­gi­le­ye­rek, elini taşın al­tı­na koy­mak­ta­dır.
Bu çer­çe­ve­de TOBB ve Oda­lar-Bor­sa­lar, her milli ko­nu­da ol­du­ğu gibi bu ko­nu­da da ülke ça­pın­da ortak bir da­ya­nış­ma için­de­dir.
81 il ve 160 il­çe­de Oda­la­rı­mız ve Bor­sa­la­rı­mız Enf­las­yon­la Mü­ca­de­le­yi sa­hip­len­mek­te ve fir­ma­la­rı­mı­zın en geniş şe­kil­de ka­tı­lı­mı için ça­lış­ma baş­lat­mak­ta­dır.
Bu nok­ta­da özel­lik­le vur­gu­la­mak is­te­riz ki, bu mü­ca­de­le­ye top­lu­mun tüm ke­sim­le­ri ne kadar güçlü des­tek olur­sa, et­ki­si de o kadar büyük olur.
Reel sek­tör­den fi­nans sek­tö­rü­ne, ka­mu­dan va­tan­daş­la­rı­mı­za kadar, tüm Tür­ki­ye ola­rak aynı he­de­fe ke­net­len­me­li­yiz.
He­pi­miz tek yürek ve tek ses olur­sak, enf­las­yon­la mü­ca­de­le­de de ne­ti­ce ala­ca­ğı­mı­za emi­niz.
Hem fir­ma­la­rı­mı­zın hem de mil­le­ti­mi­zin, enf­las­yon­la top­ye­kûn mü­ca­de­le­ye en geniş şe­kil­de ka­tı­la­cak­la­rı­na inan­cı­mız tam­dır. 
Biz de, Kum­lu­ca Ti­ca­ret Bor­sa­sı ola­rak siz de­ğer­li basın men­sup­la­rı­mız ka­na­lıy­la, tüm Borsa üye­le­ri­mi­zin des­te­ği­ni ve bu kam­pan­ya­ya ka­tı­lım­la­rı­nı rica edi­yor ve bek­li­yo­ruz. 
İna­nı­yo­rum ki, Kum­lu­ca ola­rak ge­re­ken fe­da­kâr­lı­ğı gös­te­rip, ül­ke­miz ve mil­le­ti­miz için baş­la­tı­lan bu ik­ti­sa­di mü­ca­de­le de en ön cep­he­de yer ala­ca­ğız.
Kamu ve özel sek­tör ara­sın­da­ki bu güçlü ko­or­di­nas­yon ve is­ti­şa­rey­le, için­den geç­ti­ği­miz bu zorlu sü­re­ci de ge­ri­de bı­ra­ka­ca­ğız.” Dedi.