Kumluca Öğretmenevinde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Şube Müdürü Yalçın Seyran, Öğretmenevi Müdürü Durdali Akkelle ve emekli öğretmenler katıldı.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN EMEKLİSİ OLMAZ
Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, öğretmenlik mesleğinin emeklisinin olmayacağını, öğretmenlerin fiili görevleri sona erse bile her zaman çevrelerine örnek kişilikleriyle, verdikleri mesajlarla, öğretmenlik görevlerinin devam edeceğini belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Öğretmenler Günü'nü de bir vesile bilerek emekli öğretmenlerle bir arada olmayı arzu ettiklerini dile getiren Girgin şunları söyledi:

ÖĞRETMENLİK EN KADİM, EN KUTSAL MESLEKTİR
"Kumluca’da yaşayan tüm emekli öğretmenlere ulaşıp davet ettik. Öğretmenlik mesleği en kadim, en kutsal meslektir. Burada bir araya gelerek, geçmişi yad etmek, sohbet etmek için bir araya geldik. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim. İnşallah bu tür buluşmaları daha güzel günlerde yapmaya devam ederiz. Bu organizasyonda emeği geçen öğretmenevi yönetimine ve tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim."

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANIMIZI ARAMIZDA OLMAYIŞINI ŞAHSEN YADIRGIYORUM
Altınyaka İlköğretim Okulu'ndan emekli olan Mahmut Işık, "Ben içinizdeki en yaşlıyım. Öğretmenlik mesleğine 1949 yılında başladım. Burada yadırgadığım bir şey oldu. Onu da dile getirmek istiyorum. Böyle güzel bir organizasyonda Kaymakamımız ve belediye başkanımızı da aramızda görmek isterdik. Geçmişte şartlar çok daha kısıtlıydı. Görev yaptığım her yerde vali, kaymakam ve belediye başkanları öğretmenlerin her zaman yanında olmuştur, destek olmuştur. Kaymakam ve belediye başkanımızı aramızda olmayışını şahsen yadırgıyorum" dedi.

GENÇLERİMİZİN ÖNÜNE AÇMAK İÇİN EMEKLİ OLDUM
'İçinizde en genç emekli benim' diyen emekli öğretmen Levent Cengiz, "sizlerin aranızda olmaktan çok gururluyum. Gençlerimizin önüne açmak adına emekli oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Program ikramlarla son buldu.