Kumluca İlçesine bağlı Erentepe Mahallesinde Ferhan Kaplancan (68) ve Havva Kaplancan (65) çiftinin oturduğu ev kullanılmaz hale geldi. Kaplancan çifti kahvaltıdan sonra saat 09 30 sıralarında çamaşır makinesini çalıştırıp evin bahçesine çıktı. Bahçede otururken, bir anda evlerinin yandığını fark ettiler.

Komşularının da haber aldığı yangını söndürmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kumluca Birimine haber verdiler. İtfaiye Ekipleri ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Erentepe’ye ulaşıncaya kadar ev büyük ölçüde yandı. İtfaiye Ekipleri yangında soğutma çalışması yaptı.

Bağ-Kur Emeklisi Ferhan Kaplancan; “Üç çocuk babasıyım. Bağ- Kurdan emekli oldum. Çocuklarım evlendi. Eşim Havva Kaplancan ile yaşayıp gidiyorduk. Nasıl oldu bende anlamadım. Yeni çamaşır makinesi almıştık. Çamaşır makinesine elbiselerimizi koyup çalıştırdık. Bahçede oturuyorduk. Bir anda evimizden dumanlar yükselmeye başladı. Komşularımızı çağırdık. Ne kadar mücadele ettiysek alevler giderek evin her tarafını sardı. Uzak olduğumuz için itfaiye yetişemedi. Canımız sağ, ona şükrediyorum” dedi.

Olayla ilgili Jandarma Ekipleri soruşmayı sürdürüyor.