AEDAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi, “13 Aralık 2016 akşam saatlerinde meydana gelen dolu ve fırtına, ağaç, çatı ve hatta minare gibi birçok cismin hatların üzerine düşmesi neticesinde elektrik dağıtım şebekesine önemli hasarlar verirken Antalya’nın çeşitli yerlerinde arızalar yaşanmasına neden oldu. Saatte 90 kilometre hıza ulaşan rüzgarın yanı sıra 14 Aralık günü, havanın aniden soğumasıyla birlikte elektrik şebekesine aşırı yüklenme olunca bir takım lokasyonlarda kablolar yanarken, elektrik dağıtım şebekesinin bazı noktalarında arızalar görüldü. Tarımsal alanlarda ise seralardan uçan naylon ve poşetler de elektrik hatlarına takılarak çeşitli arızalara sebebiyet verdi.

14 Aralık günü Kumluca’da 43 MW puant yük ile önceki yıllara göre rekor elektrik tüketimi gerçekleşti. Don olaylarına bağlı olarak sadece Yeni Mahalle, Meydan, Bağlık, Göksu, Kum ve Hacıveliler mahalleleri, Çürükiçi mevkii ve Karşıyaka Mahallesi’nin bir kısmını besleyen Deniz Yolu fiderinde kalıcı arıza oluştu ve söz konusu arıza,1 saat gibi kısa sürede çözümlendi. Aşırı yüklenmeler sonucunda oluşan orta gerilim seviyesindeki diğer yedi küçük arızaya ise 30 dakika içerisinde müdahale edildi.

Don olayının yaşandığı ve ülkemizde kış aylarında şimdiye kadar görülen tüketimin rekor seviyeye ulaştığı 14 Aralık 2016 günü elektrik dağıtım şebekesine bağlı bulunan 39 tüketim tesisinde rekortmen kabloların yandığı ve abonelerin kendi hatlarında bireysel arızalar meydana getirdiği tespit edildi. Kumluca’da tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu mahallerde ise geçici arıza ve abone arızaları dışında elektrik kesintisi yaşanmadı.”

Kumluca’ya yapılan yatırımlardan da bahsedilen açıklamada , “Özellikle tarım sahalarında kesintisiz ve kaliteli enerji tedarik edilebilmesi için Kumluca bölgesine 2015 yılında 3,6 milyon TL, 2016 yılında ise 9,2 milyon TL yatırım yapıldığını belirten AEDAŞ, bölgeye yatırımların 2017 yılında artarak devam edeceğini belirtti. Olumsuz hava koşullarına karşı 7/24 çalışıldığını hatırlatan AEDAŞ, meteorolojik uyarılar ve hava muhalefetiyle ilgili gelişmeler kapsamında arızaların yoğun olduğu saatlerde ekip sayısını artırıyor. Yoğun yağış ya da fırtına gibi durumlarda ise vardiya düzenleri iptal edilerek tüm personelinin saha çalışmalarına eksiksiz katılımını sağlıyor.” Haber merkezi