Kumluca Belediyesi tarafından açılan futbol ve basketbol yaz spor okullarına katılan yaklaşık 450 öğrenciye kitap dağıtıldı.
Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün start verdiği futbol ve basketbol yaz spor okullarında öğrenciler antrenmanlarına başladı. Antrenmanları izlemeye gelen AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, öğrenci ve alilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğrencilere kitap dağıttı.
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu burada yaptığı konuşmada, “Yeşil sahalarda şimdiye kadar topları görüyorduk artık kitapları da görmeye başladık. Öğrencilere sporun yanında kitap okuma alışkanlığının kazandırılması çok güzel. Kitaplar gönül dünyasını genişletir, zenginleştirir. Bugün buradaki yaz spor okulundan inşallah akıllı, zeki ve gönül dünyası zengin gençler yetişecek. Türkiye’de ilk olan bu güzel organizasyon umuyorum ki başka şehirlere de örnek olacaktır. Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya’ya bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da sözlerine çocuklarını spora yönlendiren ailelere teşekkür ederek başladı. Çocukların spor çatısı altında ahlaklı, dürüst birer insan olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda yaz spor okulları açtıklarını söyledi.
Yaz spor okulları futbolda Kumluca merkez, Mavikent ve Adrasan Mahallelerinde öğrencilerin eğitim alacağını, Beykonak Mahallesinden de Mavikent Mahallesinde taşımalı olarak öğrencilerin katılacağını ifade eden Çetinkaya, basketbolda ise Kumluca merkezde spor salonunda öğrencilerin yaklaşık 2 ay süreyle spor eğitimi alacaklarını belirtti.
Yaz spor okullarına katılan tüm öğrencilere belediye olarak forma hediye ettiklerini ve öğrencilerin antrenman sahalarıyla spor salonunda servislerle taşınacağını kaydeden Çetinkaya, “Spor ile kitap bizim hayatımıza girerse geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi yetişecekleri düşüncesiyle son üç yıldır öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz. Öğrencilerimiz hem spor yapacaklar hem de kitaplarını okuyacaklar.
Konuşmanın ardından AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Belediye Başkanı Çetinkaya, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer ve Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Songur, Ramazan Çataltepe ile Süleyman Falay tarafından, öğrencilere yaş gruplarına göre belirlenen kitapları dağıttı. Yaklaşık iki ay sürecek yaz spor okullarına futbol ve basketbol olmak üzere toplamda 450 öğrencinin katıldığı bildirildi.