“De­ğer­li Kum­lu­ca­lı­lar, İlçe­miz Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğün­ce li­se­den mezun olmuş öğ­ren­ci­le­re yö­ne­lik üni­ver­si­te ha­zır­lık kurs­la­rı­nın dü­zen­le­di­ği KUM­BEK kurs mer­ke­zi­nin tah­li­ye edil­me­si ile il­gi­li ola­rak ka­mu­oyu­nun doğru bil­gi­len­di­ril­me­si adına aşa­ğı­da­ki açık­la­ma­nın ya­pıl­ma­sı hasıl ol­muş­tur:

Ön­ce­lik­le şu hu­su­sun iyi bi­lin­me­si ge­re­kir. Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğü, İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü­ne bağlı bir ku­rum­dur.
1- Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğü­ne 30/05/2019 ta­ri­hin­de gön­de­ri­len ve aşa­ğı­da ör­ne­ği bu­lu­nan resmi ya­zı­da, ara­da­ki pro­to­ko­lün tek ta­raf­lı fesih edil­di­ği, bi­na­nın eği­tim dı­şın­da başka bir amaç ile kul­la­nı­la­ca­ğı be­lir­ti­le­rek tah­li­ye­si is­ten­miş ve süre ve­ri­le­rek tah­li­ye za­ma­nı ku­ru­mun uh­de­si­ne bı­ra­kıl­mış­tır.
2- Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğü il­gi­li ya­zı­yı bağlı ol­du­ğu İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü­ne bil­dir­miş, KUM­BEK kurs mer­ke­zin­de­ki ders­le­rin 31/05/2019 ta­ri­hin­de bit­ti­ği­ni, yaz dö­ne­mi kurs­la­rı­nın 8 Tem­muz 2019 ta­ri­hin­de yeni ye­rin­de baş­la­tı­la­bil­me­si için bo­şal­tıl­ma­sı­nın uygun ol­du­ğu­nu be­lirt­miş­tir. 
3- İlçe Kay­ma­kam­lı­ğı­nın bil­gi­si ve İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü­nün ta­li­mat­la­rı doğ­rul­tu­sun­da KUM­BEK kurs mer­ke­zin­de bu­lu­nan öğ­ren­ci sı­ra­la­rı, ka­pa­lı bu­lu­nan Hı­zır­kah­ya İlko­ku­lu ders­lik­le­ri­ne ta­şın­mış­tır. 
4- Bu­ra­da­ki mağ­du­ri­yet KUM­BEK Kurs Mer­ke­zin­den 2018-2019 Eği­tim-Öğ­re­tim Yı­lın­da ders gören öğ­ren­ci­ler­de değil, 8 Tem­muz 2019 ta­ri­hin­de yaz kurs­la­rı­na baş­la­ya­cak olan öğ­ren­ci­ler için söz ko­nu­su­dur.
Özet­le, Be­le­di­ye ve İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ara­sın­da­ki pro­to­ko­lün tek ta­raf­lı fes­he­dil­di­ği gön­de­ri­len ya­zı­da açık­ça be­lir­til­miş, bi­na­nın tah­li­ye­si is­ten­miş­tir. 
Ancak ka­mu­oyu­nun tep­ki­si ile kar­şı­la­şı­lın­ca, ta­di­lat ya­pı­la­ca­ğı­na dair açık­la­ma­lar ya­pı­la­rak tah­li­ye sü­re­ci po­le­mik ko­nu­su ol­muş­tur. Oy­sa­ki gön­de­ri­len ya­zı­da amaç ve istek bariz ola­rak ifade edil­miş ol­ma­sı­na rağ­men, dev­le­tin bir ku­ru­mu ken­di­si­ne teb­liğ edi­len ya­zı­nın ge­re­ği­ni yap­tı­ğı için si­ya­si mal­ze­me ko­nu­su ya­pıl­mak is­ten­mek­te­dir. 
Ha­ta­nın dü­zel­til­me­si mev­cut bi­na­nın Halk Eği­ti­mi Mer­ke­zi­ne tah­si­si ile müm­kün ola­cak­tır. Böy­le­ce öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin mağ­du­ri­ye­ti gi­de­ril­miş ve Kum­lu­ca ka­zan­mış ola­cak­tır. Eği­tim si­ya­si mal­ze­me ya­pı­la­cak alan de­ğil­dir ve Halk Eği­tim Mer­ke­zi Kum­lu­ca’nın tüm ma­hal­le­le­rin­de hiz­met verme yet­ki­si­ne sahip ve hiz­met veren bir dev­let ku­ru­mu­dur. 
Her­ke­si duy­duk­la­rı her­han­gi bir ha­be­rin doğ­ru­lu­ğu­nu araş­tır­dık­tan sonra görüş be­lirt­me­ye davet edi­yo­ruz.
So­rum­lu­luk ma­ka­mın­da olan in­san­la­rın iki dü­şü­nüp bir ko­nuş­ma­sı; is­ti­şa­re ile karar al­ma­sı, yan­lış bir ka­ra­ra imza atıl­mış­sa, ha­ta­dan dön­me­nin er­dem­li­lik ol­du­ğu bi­lin­ciy­le ha­re­ket et­me­si ge­rek­ti­ği­ne ina­nı­yo­ruz.”