Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce; nitelikli ve kaliteli bireylerden oluşacak bir toplumun inşasında önemli bir görev ifa eden öğretmenlerin daha mutlu ve üretken olmalarını sağlamak, mesleki ve entelektüel anlamda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 8 – 19 Temmuz tarihlerinde planlanan Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri'nin Antalya etabı Kumluca'da başladı. Eğitim etkinlikleri İstanbul, İzmir, Çanakkale, ve Antalya illerinde belirlenen okullarda yapılıyor.

Öğretmen Okuma Etkinliklerinde Yöneticilik Sanatı Okumaları Felsefe Sanat ve Kültür Okumaları ve Hikmet Okumaları gibi farklı alanlarda ilmî, manevî, edebî, kültürel, sanatsal ve meslekî gelişim okuma programları; seminer, konferans ve söyleşiler; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle zenginleştirilmiş programlar uygulanacak..

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’nde düzenlenen ilk grupta 58 kişi katıldığı eğitim programının açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Okul Müdürü Bilal Tekdemir katılım sağladı.

Açılışta konuşan Mehmet Ali Girgin, "Yaz Eğitim Etkinlikleri programı konusunda ülkemizdeki önemli eğitim merkezlerinden biri haline gelen Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisemizin bu anlamda ev sahibi olarak yeterli tecrübeye sahibiz. Sizlere kaliteli bir eğitim süreci yaşatmak adına elimizden geleni yapacağız. Programın verimli geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Girgin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genel Müdürlüğümüz, Milli Eğitimimizin amaçları doğrultusunda ve ilgili mevzuat çerçevesinde çeşitli mesleki, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirilerek öğrencilerimizi okula, mesleğe ve hayata hazırlamak, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan, İHL Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça, İngilizce ve diğer branş öğretmenleri ile temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin alan bilgisi ve öğretimi konusunda, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı ile yapılan protokol ve işbirliği çerçevesinde 2006 yılından itibaren öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik 'Yaz Eğitim Etkinlikleri' gerçekleştirilmektedir."

Türkiye'nin çeşitli illerinden farklı branşlarda 58 öğretmenin katıldığı eğitim etkinliği süresince bölgenin ören, turistik alanları gezilecek ve katılımcılar eğitim etkinliği süresince okulun pansiyonunda kalacak.