Kumluca gündemini epeydir meşgul eden Halk Eğitim sorunu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Kumluca İlçe Başkanı Süfya Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hepinizce malum olduğu üzere, Kumluca Belediyesi ile Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir kurum olan Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü arasındaki bir konu hakkında, basına yansıdığı üzere 02/01/2020 tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısında dile getirilen, bir kişiyi hedef alarak, ama netice itibariyle Kumluca Halk Eğitimi Merkezi eğitim emekçilerini, kursiyerleri tedirgin eden, üzen, taciz eden bazı konular hakkında halkın doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

Öncelikle bilmemiz gereken husus, Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü herhangi bir ilkokul, ortaokul, lise gibi Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir kurum olup ve kurum müdürü valilik tarafından görevlendirilen, Kumluca Belediyesi gibi tüm Kumluca ilçe sınırlarını kapsayan alanda eğitim hizmeti sunan bir birimdir. Kumluca Belediyesinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile ilgili resmi muhatabı Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Halkın teveccühü ile Kumluca Belediye Başkanı seçilmiş Sayın Mustafa Köleoğlu’nun bunları bildiğini, ancak ne hikmetse, bir türlü akil insanların uyarılarına kulak vermediğini duyuyor, kişileri tartışıp durduğunu, 'Büyük kafalar fikirleri, orta kafalar olayları, küçük kafalar kişileri tartışır.' atasözünü doğrular mahiyetteki tavırlarına, kararlarına şahit oluyoruz.

Maliye İşhanı 4. Katta bulunan Kumluca Halk Eğitimi Merkezinin yeri Kumluca Belediyesine aittir. Bundan dolayı Kumluca Belediyesi kendine ait olan bu mekanın tahliyesi için Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmayı yapmış, Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Halk Eğitimi Merkezinin eğitim şartlarına uygun bir bina bulunduğunda tahliye işleminin gerçekleştirileceğine dair cevabı Kumluca Belediyesine vermiştir. Aldığımız bilgilere göre de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli girişimlerde bulunmuş, kiralama da dahil gerekli araştırma ve incelemeleri ilgili birimlere yaptırmış olup, şartlar oluşunca da en kısa sürede devletimiz tarafından uygun görülen yere Kumluca Halk Eğitimi Merkezi taşınacaktır. Görüldüğü üzere devletimiz gerekeni yapmaktadır ve yapacaktır da.
Geçen günlerde Kumluca Halk Eğitimi Merkezi çalışanlarını ziyaret için merkeze vardığımızda, Maliye İş Hanının 4. Katının girişine şifreli otomatik kapı yaptırıldığını ve kapıya da Kumluca Belediyesi Kız Öğrenci Evi yazdırıldığını gördük. 'Burası ne zaman öğrenci evi yapılmış, Allah aşkına, bir iş hanında bulunan kız öğrenci evinde kim kalıyor? Zaten daha önce burası yurttu, ama izbe bir yer diye öğrenciler kalmıyordu. Burası yurt için pek uygun değil.' diye konuşurken, henüz böyle bir onayın olmadığını öğrendik. Yine hepimiz en az 10 yıllık idareci olarak: 'Onayı çıkmamış bir kurum tabelasını kim hangi cüretle asabiliyor? Bu hangi yönetmelikte yer alıyor?' diye sorup araştırdığımızda, bir cevap bulamadık. 'Biz öğrencilere yanlış mı öğretiyoruz acaba? Belediyeler İçişleri Bakanlığına, İçişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanlığına bağlı değil mi! Halk Eğitimi Merkezi Milli Eğitim Bakanlığına, Milli Eğitim Bakanlığı Cumhurbaşkanlığına bağlı değil mi? Belediyeler halka hizmet ediyor da, Halk Eğitimi Merkezleri başka bir yere mi hizmet ediyor?' diye düşünmeden edemedik.

Kumluca Belediye Başkanı Sayın Mustafa Köleoğlu’nu duygularıyla değil, aklıyla hareket etmeye, vatandaşın lehine olan konuları kasmamaya, davet ediyoruz. Vurgulayarak belirtmek gerekir ki, Kumluca Halk Eğitimi Merkezi tahliye edilmeden yapılan bu kapı, kursiyer olan bizlerin suratına da kapanmış bir kapıdır. Bu kapı, kırılmış kalplerin kırık kapısıdır artık. Bu kapı, eğitim veren eğitim emekçilerini, kursiyerleri ziyadesiyle tedirgin etmiş ve üzmüştür.

Ayrıca bu kapı takma işini, belediyenize ait o yerden çıkmak için gerekli girişimlerde bulunmuş olan Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Cumhurbaşkanının ilçedeki temsilcisi olan Kumluca Kaymakamlığına; Mustafa Köleoğlu’nu Belediye Başkanı seçen halka hizmet sunan Kumluca Halk Eğitimi Merkezi emekçilerine, kursiyerlere yapılan en büyük saygısızlık olarak görüyoruz.
Kumluca’nın en büyük emek örgütü ve yetkili sendikası olarak belediye başkanını kendi işini yapmaya, eğitim emekçilerinin moral ve motivasyonunu bozacak davranışlardan uzak durmaya, eğitim işlerini eğitimcilere bırakmaya, milli eğitim ile işbirliği yapmaya, eğitimcileri karşısına almak yerine onlarla kucaklaşmaya, eğitim emekçilerini üzmemeye, milli eğitim kurumlarıyla barışık yaşamaya, belediye adına yapılan okul ziyaretlerinde ilgili kişileri usul ve adaba uygun davranma konusunda uyarmaya davet ediyoruz.

Cumhurbaşkanımızın ilçemizdeki temsilcisi olan sayın Kaymakamımızı da kurumlarına, memurlarına sahip çıkmaya, ilçe idare şube başkanlarına güç vermeye, onlara güvenmeye, olaylara zamanında müdahale ederek kurumlar arasındaki barış iklimini muhafaza etmeye, sorunları tereyağından kıl çeker gibi çözmeye ve en önemlisi de kaymakam olarak Cumhurbaşkanımızın ilçemizdeki temsilcisi olduğu bilinciyle hareket etmeye davet ediyor, ilçemizde eğitim-öğretimin daha iyi seviyelere gelebilmesi için okul-kurumları en iyi tanıyan idarecilere kulak vererek karar vermesini arzu ediyor, eğitim emekçilerini motive edici tavır içinde olmasını bekliyoruz."