Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Dairesi, Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Şube Müdürleri ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görevli Türkiye’nin çeşitli illerinden meslek dersi öğretmenleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin yaptı. Girgin konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “EBA İçerik Üretim Süreçleri Çalıştayı”na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu dile getirirken, fırsat eşitliğini sağlamada ve teknolojiyi iyileştirmede bakanlık tarafından büyük ve yerinde adımların atıldığını ifade etti.

MTEGM Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal da “FATİH Projesi büyük bir proje. Eğitime entegre ettiğimiz bir teknoloji söz konusu ama bu teknolojiyi sunarken varmak istediğimiz bir bilgi kaynağı var ve bu kaynak Eğitim Bilişim Ağı (EBA). Ancak böyle devasa bir platformu bakanlıktan yürütmenin ve büyütmenin yeterince verimli olmayacağını düşünüyorum. Bu sebeple illerin ihtiyacını illerdeki siz değerli çalışma arkadaşlarımızın bileceği düşüncesiyle bu toplantıda bir araya geldik. Amacımız EBA’ya yönelik yürütülen yerel ve başarılı çalışmaların tüm Türkiye’de aynı heyecanla yürütülmesi. Bu işin bir çalışma sistemi, bir organizasyon yöntemi, bir ekibi olsun istiyoruz. Bu üretimleri EBA’ya kazandıralım. Yapılan çalışmalar bizlere gurur veriyor bunları biraz daha büyütmek istiyoruz” dedi.

Çalıştay süresince EBA portalının kullanımın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu ve içerik geliştirme çalışmaları yapıldı.