Alper Durakcan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün aramızdan ayrılışının 81. yılındayız. 10 Kasım günü başta ellerinde bayraklarla Anıtkabir’e koşan milyonlar olmak üzere yurdun dört bir yanında ATA’sına ve O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan milyonlarca yurttaşımızı alanlarda,etkinliklerde anma ve anlama yolunda yürüdü.

Emperyalizm , içerdeki yerli işbirlikçileri ve yedi düvel, yüzyıllardır emellerinden vazgeçmemiş Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ten ve Türk Halkından yediği tokadı unutmamıştır. İşte bu nedenledir ki ATA' mızın hem manevi şahsiyetine hemde kurduğu Cumhuriyet’e ağır saldırılar devam etmektedir.

Gelin ülkemizde ve bölgemizde oynanan emperyal oyunları başka yollar aramadan ATATÜRK’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda bozalım. Esasında dünyayı da Emperyalizmin zulmünden kurtaracak olan ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİDİR. ATATÜRK’ün düşüncelerini öğrenir ve özümsersek her karanlık dönemde bizim yeniden kurtarıcımız olur. Onun düşünceleri. ilke ve devrimleri bizlere ışık olur. Yaşadığımız dönemde 29 Ekimler, 10 Kasımlar unutturulmaya çalışılmakta sıradanlaştırılmaktadır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yol ayrımındadır. Vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği parçalanma noktasına çekilmektedir.

Dolayısıyla 100 yıllık proje olan SEVR Antlaşması tekrar önümüze getirilmektedir. Bu tehlikeyi bugüne kadar ve bundan sonrada savuşturacak Tek Yol ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEDİR. Başka anlayışlar ve görüşler hep karanlıktır, sonu yoktur. Uyanık olmak, uyuyanları uyandırmak her Türk vatandaşının hem Anayasal hem de Tarihsel görevidir. Unutulmamalıdır ki mücadelemizde haklıyız ve mücadelemizden Cumhuriyet , Demokrasi, Adalet , Hukuk, İnsan Hakları, Eşitlik, İnsanlık için asla vazgeçmeyeceğiz. "