Ekstrem enduro motosiklet yarışları arasında bir dünya markasına dönüşen ve Türkiye’nin en büyük motosiklet yarışı olan Sea to Sky, 26-29 Eylül 2018 tarihlerinde Kemer’de dokuzuncu kez düzenlendi.

Bu yıl 27 ülkeden 192 sporcunun katıldığı yarış bugüne kadar hep üç güne yayılırdı. Fakat 2018 edisyonunda organizasyona eklenen Kanyon Yarışı ile gün sayısı da dörde çıktı.
Kumluca’da çobanlık yaparak geçimini sağlayan ve keçilerini Enduro motoru ile güden Şaban Özdemir bu başarısını her gün motor binmeye borçlu olduğunu söyledi. Kumluca motosiklet sporlarının resmi yarışçısı olan Şaban Özdemir sponsor bulamadığı için dertli.

Özdemir, bu sporu severek yaptıklarını ve dünya çapında başarı sağladıklarını söyledi. Dünyanın her yerinden gelen sporcuların sponsorları olduğunu ve destek aldıklarını belirten Özdemir, kendisinin ve arkadaşlarının ise maddi imkansızlıklar içinde bu başarıyı sağladıklarını belirtti.

Ayrıca Kumluca motosiklet sporundan 4 yarışçı bu yılki yarışlarda başarı sağladı. Mehmet Aydın, İsmail Cantekin, Ramazan Bala da bronz madalya alarak derece yaptı.