Kumluca Karatepe Stadında gerçekleştirilen programa Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşam Namazını statta kılan katılımcılar namazın ardından stadından bitişiğindeki boş alanda toplu halde, Kumluca Belediyesi tarafından hazırlanan akşam yemeğini yedi.

Yemekten sonra Kumluca Müftülüğü tarafından şehitlerimize ve geçmişlerimize ithafen hazırlanan programa geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Kumluca Müftüsünün açılış konuşması yer aldı.

Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman; “Şehitlerimizi unutmadığımızı ifade etmek ve onları anmak için bu geceyi düzenledik. Yüce Allah bizlere böyle bir vatanı verdiği için şükretmemiz, bu nimeti hiç unutmamız gerekir. Birde şehitlerimizi unutmamız lazım. Şehitler, vurulunca değil, unutulunca ölür kardeşlerim. Biz nefes alalım diye nefessiz kalan yiğitlerimizi asla unutmamız lazım“ dedi. Daha sonra Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi, 2014 Yılı Dünya Kur’anı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Alpcan çelik ve Kumluca Eski camii Müezzinini kayyumu Hafız fatih Atay’ın Kuranı Kerim tilaveti yer aldı. Kumluca Müftülüğüne bağlı İmam hatipler tarafından şiirler ve ilahiler okundu.

Programda Kumluca İmam Hatip ortaokulu Ana Sınıfı öğrencileri İstiklal Marşını okudular. Programın sonunda protokol üyeleri tarafından katılımcılara plaket verildi.