Antalya’nın Kumluca İlçesinde örtü altı sebze üreticileri hava sıcaklığının -1 dereceye kadar düşmesi nedeniyle seralarda don nöbeti tutuyor

Saat 20 00 da başlayan don nöbeti sabah güneşin doğuşuna kadar sürüyor. Hava sıcaklığı 2 veya 3 derecey düşünce seraların üzerinde yağmurlama sistmeleri bulunan üreticiler suni yağmurlama yapmaya başlıyor. Ancak bu da yetmeyince odun ve kömür sobalarını yakıyorlar.

Cahit Karataş (46); “ Don olunca sabaha kadar çoluk çocuk yatmıyoruz. Sivri biber üretiyorum” dedi.

Şerife Karataş (45); “ Eşimle birlikte sabaha kadar srlaradaki sobaları dolaşıyoruz” dedi.

Sadettin Sarıkeçili; “ Domateslerde 0 dereceye düşünce soba yakıyoruz. Biberlerde 2 veya 3 e düüşünce yakıyoruz. Sabah saat 08 00 veya güneş doğuncaya kadar yakıyoruz. 26 sobamız var sabaha kadar bu sobaları dolaşıp kontrol ediyoruz. Ekrem Sarıkeçili (43); “ Akşam saat 08 de yağmurlama sistemine başladık. Şimdi de saobaları yakıyoruz Yarın saat 10 00 a kadar devam ederiz. Sabaha kadar durmadan sobaları gezeceğiz. Sabaha kadar uyumayacağız. Sbah biber toplayacağız. Sebzeler pahalı diyenler gelsinler bir gece bizimle don beklesinler” dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe; “ Şu an çiftçilerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Yaklaışık 50 Bin dekara yakın örtü altı üretimi yapan tüm çiftçilerimiz şu saat itibariyle hem üstten suni yağmurlama ve hemde alttan soba yakarak üretimlerimize devam ediyoruz. Bizim işimiz insanları doyurmak. Bizim yaptığımız bu emeğin karşılığını alabilmek için çok değerli üreticilerimizin ve sekörde bazı haber yapan arkadaşların gelip buradaki çiftçinin halini görsünler. Değerimizin bilinmesini, takdir edilmek istiyoruz” dedi.