Kumluca da bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı Domatexpo’nun içeriği netleşmeye başladı

Tarım sektörünün paydaşları, üst kademedeki temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nında katılacağı Domatexpo Fuarının açılış töreninde Türk ve Rus yarışmacılar domates yeme yarışmasında, iştahlarını ortaya koyacaklar.

Perşembe Günü saat 10.00 da gerçekleştirilecek olan açılış töreninin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Domates Yeme Yarışmasını da izleyecek. Bakan Fakıbaba açılış töreninden sonra Fide üretim tesislerini de gezecek.

Fuarın ikinci gününde ise Ana Sınıfı Öğrencileri arasında düzenlenen Sera ve Domates Üreticiliği Temalı Resim Yarışmalarının ödül töreni yapılacak. Cuma Günü öğleden sonra da pişmaniye dağıtımı yapılacak. Yine Cuma Günü Örtü Altı Sera Ürünlerinde görülen Virüs Hastalıklarıyla Mücadele ve Bu Hastalıktan Kurtulma Yollarının anlatıldığı panel yapılacak.
Fuarın Üçüncü günü yani finalinde ise mahalle muhtarları ve eşlerinin katıldığı Menemen (Melemen) Yemeği yapma yarışları gerçekleştirilecek. Ardından Kumluca’ya has Domates ve Bulgur katkılı “Civge” yemeği ikram edilecek. Yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara değişik ödüller verilecek.