Kemal ERBEN/EĞİRDİR (Isparta), (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde yaşayan Barış Görgülü (25), daha önce internetten tanıştığı, Adıyamanlı motosiklet tamircisi Ali Yağar (31) ve ailesine evini açtı. Adıyaman'daki evleri depremde hasar gören Yağar ailesi Görgülü'nün ikinci evine yerleşti.

Eğirdir'de bir oto galeride çalışan Barış Görgülü ile Adıyaman'da motosiklet tamirciliği yapan Ali Yağar, bir süre önce internet üzerinden arızalı motosikletin tamiri sırasında tanıştı. Bir süre görüşen ikili arkadaşlıklarını ilerletti. Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından Barış Görgülü, Ali Yağar'ı aradı. Yağar'ın evinin hasarlı olduğunu öğrenen Barış Görgülü, Eğirdir Pınar Pazarı Mahallesi'ndeki dayalı döşeli ikinci evini kendisine ve ailesine açmak istediğini iletti. Teklifi kabul eden Ali Yağar, eşi Hatice Yağar, annesi Saadet Yağar, kardeşleri Bahar, Yusuf ve Hakan Yağar'la birlikte ilçeye geldi.

'İNTERNET ÜZERİNDEN TANIŞTIK'

Bir süredir ailesiyle Barış Görgülü'nün evinde kalan Ali Yağar, "Evimiz ve dükkanımız hasar aldı. Eğirdir'e gelmek zorunda kaldık. Arkadaşım bize evlerini açtılar. Biz internet üzerinden tanıştık. O da 'Ben bir yardım yapacağım. Evimi birine açmak istiyorum' dedi. Ben de iletişime geçtim kendisiyle, Allah razı olsun geldik. Halkı da çok yardımsever, yetkililere zaten diyecek bir şey yok. Hepsi çok duyarlı. Şu an her şeyimiz tam. Buzdolabı ihtiyacımız vardı belediyeye gittik. Sağ olsun başkanım 1 saat içinde halletti" dedi.

'MECBURUZ GİTMEYE ÇÜNKÜ EVİMİZ ORADA'

Ali Yağar'ın annesi Saadet Yağar (59) ise "Geri Adıyaman'a gideceğiz. Evimiz yıkık da olsa memleketimize gitmeye mecburuz. Burada kalmayı çok isterdim. Mecburuz gitmeye, çünkü evimiz orada. Evimiz çok iyi, çok güzel. Eğirdir'in insanı da çok iyi. Hepsinden Allah, peygamber razı olsun. Hepsi de bize iyi davrandı, yardım etti" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha