"CUMHURBAŞKANIMIZ DA TALİMATINI VERDİ"
DOLUDAN ZARAR GÖREN ALANLARDA İNCELEME

Finike, Kumluca ve Demre'de iki gün önce meydana gelen dolu ve fırtınadan hasar gören tarımsal alanlarda hasar tespit çalışmaları yürütülüyor. Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp'ten oluşan heyet zarar gören alanlarda inceleme yaparak çiftçilere 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Milletvekili Atay Uslu, hasar tespitinin tamamlanmasının ardından afetten zarar gören çiftçilere destek verileceğini belirterek, "Daha önce de bölgede afetler olmuştu. Hükümetimiz çok hızlı şekilde hasar tespitleri yaptırdı ve çiftçilerimizin zararları telafi edildi. Yardımlar, destekler verildi. Şunu ifade etmek istiyorum; afet olduktan 3 saat sonra cumhurbaşkanımız kürsüden, 'Zarar gören çiftçilerimizin hasarı giderilecektir' dedi. Hükümetimizin ne kadar hızlı refleks verdiği, cevap verdiği, çiftçimizin ne kadar yakınında olduğunu önceki gün bir kez daha gördük. Bu süreçte hemen il başkanımız, milletvekillerimiz, bakanımız, cumhurbaşkanımızla gerekli istişareleri yaptılar. Gereği yapılacak. Biz de takipçisi olacağız" dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZ DA TALİMATINI VERDİ'
Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "Kumluca, Finike, Demre, Elmalı ve Antalya'nın birçok bölgesinde afet meydana geldi. Tabii batı ilçelerimizde daha ağırlıklı afet meydana geldi. Biz de Kumluca'da Hacıveliler'de incelemelerde bulunduk. Seralarda ve portakal ağaçlarında ve bahçelerde ciddi zararlar var. Bunların tespitleri yapılıyor. Finike'de incelemede bulunduk. Bu hasarlarla ilgili Tarım İlçe Müdürlükleri ve TARSİM zarar tespitlerini yapıyor. Cumhurbaşkanımız da talimatını verdi. En kısa zamanda çiftçilerimizin zararları tespit edilip mağduriyetleri giderilecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

'ÖNLEM ALACAĞIMIZ TEK SİSTEM TARSİM'
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen de afetin hemen ardından hasar tespit çalışmalarına başlandığını kaydetti. Özen, şöyle dedi:

"Afetin yaşandığı andan itibaren bayram ve tatil demeksizin ilçe müdürlüklerindeki personellerimiz sahaya çıktı. Hasar tespitleri yapıyoruz. Demre'de 7 mahallemizde afet meydana geldi. 4 mahallede tamamlandı. Kumluca ilçemizde de yüzde 50 oranında tamamlandı. Finike'de ise Elmalı ilçesinde takviye ekipler gelecek ve burayı da bir an evvel bitirmek istiyoruz. Doğal afette hasar alanından çok hasar oranı da bizim için önemli. Örtü altındaki hasarın sevindirici tarafı üretim sezonunun sonuna gelindiği için tarımsal yapıların örtüsünde bir zarar var. Ürünlerde yok. Rakamsal olarak Kumluca'da 21 mahallemizde Finike'de 25 bin dönüm alan telaffuz ediliyor ama 10- 15 bin dönüm arasında olur. Sağlıklı bilgiye ulaşabilmek için tek tek parsel parsel çalışmamız gerekiyor. Çiftçilerimize her afette söylediğimiz bir şey var. Doğal afetlere karşı bizim alacağımız bir önlem yok maalesef. Dolu, sel, hortum veya fırtına. Bu noktada önlem alacağımız tek sistem TARSİM'dir. Çitçilerimizin acilen bütün ürünlerini, seralarını her türlü afete karşı sigorta yaptırmaları büyük önem arz etmektedir. Her seferinde söylüyorum ama istenilen seviyede değiliz. Demre, Kumluca ve Finike'ye baktığımızda yüzde 10- 15 oranında bir sigortalılık var. Bu çok küçük bir rakamdır. TARSİM sigortasından faydalanan vatandaşlarımız zararlarını yüzde 100 alacak, hiçbir sıkıntı yaşamayacak."