Kumluca Belediyesine ait Beton A.Ş.'ye Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından kesilen ceza nedeniyle Albayrak  İnşaat Ticaret Limited Şirketi yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Batı Antalya gazetesinde yer alan makale ve facebook hesabınızdan yapılan paylaşım ile Kumluca Beton A.Ş şirketine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde idari para cezası uygulandığı ve birtakım eksiklikler sebebiyle şirketin üretim faaliyetine son verildiği haberini öğrenmiş bulunmaktayız. Haber içeriğinde şikayet üzerine denetime gelindiği, şikayetin de 'özel bir beton firması' tarafından yapıldığı belirtilmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki şirketimizin Kumluca Beton A.Ş.’nin denetlenmesi yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na herhangi bir başvuru ve şikayeti bulunmamaktadır. Bu konuda kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilmemesi, şirketimizin haksız ithamlarla karşı karşıya kalmaması için sizden konuya ilişkin açıklamamızın kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Ayrıca olayın daha iyi aydınlanması için yapılan incelemenin rutin bir kontrol mü yoksa şikayet üzerine yapılan bir denetim mi olduğunun da araştırılmasını talep ediyoruz. 

Belirtmek isteriz ki şirketimiz, 1994 yılından beri bölgemizde istihdam yaratmak için olanca özverisi ile çalışan, hazır beton üretiminde TSE, İSO 9001 ve uluslararası kalite standartlarına sahip bir şirkettir. Ülkemizde yaşadığımız deprem sonrasında kaliteli beton üretimin hayati önem taşıdığı bir kez daha anlaşılmış bulunmaktadır. Şirketimiz sektörde uzun yıllara dayalı tecrübesi ile uluslar arası standartlara uygun olarak üretim yapmaya devam etmeyi amaçlamakta, tüm enerjisini bu uğurda harcamaktadır. 

Bu doğrultuda, yukarıda belirttiğimiz üzere Kumluca Beton A.Ş şirketinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerle herhangi bir ilgimiz olmadığını belirtir, kamuoyunun bu yönde aydınlatılmasını talep ederiz. Saygılarımızla."

Editör: SİNAN ÇEVİREN