Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesinin içinden geçen Yapraklı Deresinin denize bağlandığı alanda fırtına nedniyle biriken kum ve çakllar DSİ inin iş makineleri ile temzilendi
Yapraklı dersinde bağlı bulunan yaklaşık 200 tekne yapılan temzilik çalışmasının ardından denizle buluştu. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, denizcilerin şikayeti üzerine iş makinelerini Mavikente gönderdi. Mavikentte gelen ekipler iş makineleri sayesinde Yapraklı Deresi ile denizin bulunduğu alanda fırtına nedeniyle biriken kum ve çakılları temziledi. Yapılan temzilik çalışmasının ardından 200 tekne yaklaşık 200 teknenin bağlandığı Yapraklı Dersinden ayrılarak denizle buluştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, "Yapraklı Deresi'nin denizle buluştuğu alan DSİ tarafından ıslah edilerek tekne bağlama ve çekme yeri haline dönüştürüldü. Bölgemizde başka profesyonel anlamda tekne çekme yerimiz olmadığı için Mavikentli deniz severlerimiz burayı kullanmak zorunda. Ama kış gelince lagün haline gelen Yapraklı Deresi'nin denizle buluştuğu alan fırtınanın da etkisiyle kum ve çakıllarla doluyor. Tekneler bu alandan geçemiyor. Çünkü teknelerin altı kum ve çakıllara dokunuyor. Sağ olsun DSİ yetkilileri gelip kum ve çakılları temizledi. Yapılan temizlik çalışmasından sonra artık denizcilerimiz denize çıkabilecekler. Yapılan çalışmalarda emeği geçen DSİ 13. Bölge Müdürümüz Hayrullah Coşkun, DSİ Antalya Bölge Müdür Yardımcımız Yüksel Tezgül, Bölge Şube Müdürümüz Hasan Hüseyiz Öz, DSİ Finike Şube Müdürürümüz Adem Özdemir’e teşekkür ediyoruz " dedi..