Gelecek Partisi İl Başkanı Beytullah Demir, Kumluca İlçe teşkilatını ziyaret ederek basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Kumluca İlçe Başkanı Cengizhan Durmaz ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Türkiye gündemine oturan elmalı davası ile ilgili açıklama yapan Beytullah Demir, "bilindiği üzere son günlerde sosyal medyada tepkilere neden olan ve insanlık dışı bir olay olan #ElmalıDavası heştekiyle tüm Türkiye'nin gündemine konu olan ağza alınmayacak iğrençlikteki bu olayı sert bir dil ile kınıyor, istismara uğrayan ve her an bu tür olaylara karşı korumasız olan çocuklarımız için adalet çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlıkta yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'nın Finike ilçesinde, 6 Mayıs 2020 de kız çocuğu G.E.G. ile ağabeyi I.E.G.'nin istismara uğradığı şüphesinin ardından konunun kolluk güçlerine intikal ettirildiği belirtilmiştir.

Çocuklar ile ilgili ilk görüşmenin Çocuk izlem Merkezi'nde yapılmasından sonra çocuklara psikososyal destek verilmeye başlanılması olayın gerçekleştiği kanısı oluşmasına sebebiyettir.

16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanması ve 05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine kararı verilmesi bizleri derinden üzmüştür.

Yargılama süreci devam ettiği süreçte Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinin çocukların ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modelleriyle desteklemeye çalışması olayın derin izler taşıdığı kanısına varmamıza delalettir. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için bizler davanın takipçisi olacağımızı buradan yenilemek istiyoruz.

Çocuklarımız için ADALET çağrısı yapıyor, yetkililerden derhal salıverilen faillerin tutuklanmasını ve caydırıcı cezalara çarptırılmalarını talep ediyoruz. Davanın takipçisi olacağımızı ayrıca belirtmek isteriz.

Türkiye'de gerçekleşen çocuğa karşı cinsel istismar vakaları, sadece adli bir vaka olduğu zaman toplum tarafından bilinebilmekte maalesef. Çoğu kez sorun aile içinde, sessizlikle geçiştirilmektedir. Kız çocuklarının erken ve zorla evlendirilmeleri sorunun bir başka boyutu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanında ensest, tecavüz, pornografi, teşhircilik, internette çocuk cinsel istismarı ve sömürüsü, cinsel amaçlı çocuk ticareti uygulamalarına toplumda sıklıkla rastlanılmaktadır. Öte yandan bilinmelidirki, çocuk istismarı tüm sosyo ekonomik seviyelerde, kültürlerde ve eğitim düzeylerinde görülmekte ve yaşanmaktadır. Hukukta yazılı kurallar kadar maşerî vicdan da esastır.

#ElmalıDavası'nda belgeler ortadadır. Bu korkunç hadisede çocuk istismarına müsamaha gibi algılanabilecek kararlardan kaçınmak şarttır. Alçaklar en ağır cezayı almalıdır.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların sağlıklı, özgüveni olan, kişilikli bireyler olarak yetişmesi son derece önemlidir. Bunun sağlanabilmesi için yetiştikleri ortamın sağlıklı olması gerekir. Bunu sağlamak görevi Devletin olduğu kadar, çocuğun ailesinin, yakınlarının ve etrafında bulunan tüm kişilerindir.

Çocuğu eğitmek de koruma için önemli bir unsurdur. Tüm yapılanlara karşın zarar veren kişiler ise etkin biçimde cezalandırılmalıdır. Türk Ceza Yasası'ndaki düzenlemeler bu amaçlara hizmet etmek için yürürlüktedir, ancak düzeltilmesi gereken hususlar olduğu da muhakkaktır. İngiltere'de 13 yaşından küçük çocuğa istismara müebbet hapis cezası uygulanmaktadır. Osmanlı da ise cinsel suçların yaptırımı olarak Kazığa oturtma, cinsel organı kesme ya da dağlama ve recm gibi cezalar uygulanmaktaydı.

Sorunun çözümü sadece yasalarda değişiklikler yaparak gerçekleşmeyecektir. Bilinçlendirmek için öncelikle eğitim ve aydınlatma gereklidir. Adalet için sürecin yakın takipçisi olacağız."