Toroslara yağan karlar havaların ısınması ile erimeye başladı. Kar ve yağmur suları Alakır Çayının debisini yükseltti. Bu yüzden Alakır Barajı taşmaya başladı. Ayrıca barajın sularının yükselmesinden dolayı baraj kıyısında bulunan bazı evlere giden yollar su altında kaldı. Evlere giden yolların yeniden açılması için Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri yol açma çalışmaları başlattı.

Baraj sularının yükselmesi nedeniyle evine ulaşılamayan Ahmet Ali Çoşan (65); “2009 yılında ilk defa yükseldi. Her beş sene de bir yükseliyor. Şu an kıyı bandındaki yol tamamen kapanmış durumda. Bu su bu şekilde şiştiği zaman yol tam 4 ay kapalı kalıyor. Muhtarlığımız tarafından belediyemize müracaat yaptık. Belediyemiz ilgilendi. Şu an zor şartlar altında çalışma yapıyorlar. Yapılan çalışma Kış ayı için geçici olarak yapılmaktadır. Yaz ayında gereken şekilde yapılmasını istiyoruz. Ben doğduğumdan beri burada yaşıyorum. Önce çiftçilik yapıyordum. Arazilerimiz baraj suyu altında kaldı. Şimdi hayvancılık yapıyorum. Mevsimlik Orman İşçisi emeklisiyim. Şehirde evim var ama bu doğayı bırakıp gidemiyorum “ dedi.

Çayiçi Mahallesinde oturan ve yükselen sudan etkilenen Himmet Kocabaş (56) da; “Baraj suları 5 yılda bir yükseliyor. Evlerimiz mahsur kalıyor. Suların yükselmesinden dolayı yol kapanıyor” dedi. Osman Yavuz (50); “Eskiden piknik yapmaya geldiğimiz alanlar sular altında kaldı” dedi.

Mustafa Baştürk; “ 20 yıldan beri buralarda yaşıyorum. Baraj kıyısına sürekli gelip gidiyorum. Baraj sularının bu kadar hızlı yükseldiğini görmemiştim” dedi.

BELEDİYE TARIM ALANLARININ ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN UYARI ANONSLARI YAPIYOR
Çayiçi Mahalle Muhtarı Osman Çalışır (57);“ Yağışın çok olduğu yıllar da barajın suyu yükseliyor. Bazı evlerimizin yolları kapanıyor. Belediyemizde taşkınlardan tarım alanlarının etkilenmemsi için devamlı uyarılar yapıyor” dedi. DSİ Yetkilileri ise, Bölgemiz, 1 Aralıktan beri sürekli sağanak yağış alıyor. Yağışın çok olması kaynak sularını arttırıyor. Ayrıca havalar ısınmaya başladı. Toroslar’daki karlar erimeye başladı. Bunlara bağlı olarak Alakır Çayının Debisi yükseldi. Baraja gelen akarsu 30 Bin metreküp, barajdan elektrik santraline bıraktığımız su 10 Bin metreküp. 20 Bin metreküp su, barajımızı fazlası ile beslemektedir denildi.